Koszorúzások Szent Flórián nap alkalmából

Csütörtök délelőtt az egykori nyíregyházi tűzoltó laktanya helyén épült Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskolánál kezdődött a megemlékezés, hiszen az intézmény falán négy éve avatták fel azt az emléktáblát, amely emlékeztet arra, hogy 1911 és 1958 között itt működött az első nyíregyházi tűzoltóság. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetői, az iskola igazgatója és diákjai részvételével helyezték el az emlékezés koszorúit.

Ezt követően a 2013-ban egy civil szervezet, Nyíregyháza Város, valamint a katasztrófavédelem összefogásával a Szent Flórián nevét viselő térre vonultak a megyei vezetők, ahol az öt évvel ezelőtt állított, a tűzoltók védőszentjét ábrázoló szobornál helyezte el Varga Béla tű. ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság nevében és Szilvási István, önkormányzati képviselő, Nyíregyháza városa nevében a koszorúkat.

2017-ben, vagyis egy évvel ezelőtt a nyíregyházi tűzoltók bátor és hősies helytállásának tiszteletére emléktáblát avattak, ahol a megyei igazgató és két helyettese mellett, a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője és a nyíregyházi tűzoltóparancsnok is tisztelgett az elődök előtt.


Fotók: Dóka Imre tű. főhadnagy, Szabolcs MKI