Köszöntötték a pedagógusokat Nyíregyházán

A pedagógusnap alkalmából a Vikár Sándor Zeneiskolába várták a nyíregyházi pedagógusokat. A városi ünnepségen dr. Kovács Ferenc polgármester köszöntötte az óvónőket és tanárokat. Beszédében azt mondta: Nyíregyháza számára fontos a jövő generációja, az, hogy a gyermekek megfelelő oktatásban részesüljenek, ez pedig a pedagógusoknak köszönhető. A város minden lehetséges támogatást meg kíván adni az oktatási intézmények számára. Fontos a bölcsődék, óvodák és iskolák felújítása, de a pedagógusok erkölcsi elismerése is, amelyre a pedagógusnap a legkiválóbb alkalom.

További képekért kattintson a fotóra!

A Városi Pedagógusnapi Ünnepségen a kiváló munkát végzett pedagógusok elismerésben részesültek. Nyíregyháza város közgyűlése 15 pedagógus munkáját „Oktató-Nevelő Munkáért Vietórisz József-díjjal” ismerte el, három pedagógus, Cseh Sándorné, a Nyíregyházi Főiskola Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanára, Szűcs Csabáné, a Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium igazgatóhelyettese és Szilágyi Zsolt, a Nyíregyházi Művészeti Szakközépiskola táncpedagógusa pedig „Nyíregyháza Kiváló Pedagógusa” „Margócsy Emil-díjat” adományozott.
A Városi Pedagógusnapi Ünnepségen a Nyíregyházi Cantemus Fiúkórus és a Kodály Zoltán Általános Iskola tanulói adtak ünnepi műsort.

F. A.

(Fotó: Kohut Árpád)