Körzeti orvosok jártak az új gyógyászati részlegben

A megyében praktizáló körzeti orvosoknak tartottak előadást az új gyógyászati szárny adta lehetőségekről. A cél az volt, hogy minél többen igénybe vehessék azokat a szolgáltatásokat, melyek a „Fenntartható komplex szolgáltatásfejlesztés és funkcióbővítés Sóstógyógyfürdőn” című pályázat révén váltak elérhetővé Nyíregyházán.

A tájékoztató után bejárták az orvosok az épületet, és megismerkedhettek a különböző kezelési módokkal. Az új gyógyászati szárny egyik legnagyobb előnye, hogy a városban és a megyében is egyedülálló módon itt kombinálni lehet a vizes kezelést a száraz tornával és a fizikoterápiával is, ami nagyban segíti a betegek mihamarabbi gyógyulását. Dr. Czímer Éva fürdőorvos elmondta, a betegek elégedettek a kezelésekkel, és sokuknál jelentkezik gyors javulás.

Az új szárnyban a hagyományos elektroterápiás kezeléseken túl újdonságként lágylézer-, krio- és lökéshullám terápia is elérhetővé vált, valamint a négy évszaknak megfelelően 4 különböző masszázshelyiség, iszapkezelő, szénsavfürdő, víz alatti vízsugármasszázs helyiségek állnak rendelkezésre. Van száraztorna-helyiség, a gyógyulni vágyók részt vehetnek víz alatti csoportos gyógytornán, súlyfürdő kezelésen, de használhatják a gyógyászati szárny fürdőterét is, valamint az élmény- és parkfürdő valamennyi medencéjét, bizonyos időkorláton belül. Noha az élményfürdő beléptetése el van különítve a gyógyszárnyétól, a két részleg között lehetséges az átjárás.

Az érdeklődők bővebb információt a www.sostort.hu internetes oldalon vagy a 42/475-031-es telefonszámon kaphatnak.