Korszerűsítették a Zrínyi Ilona Gimnázium kollégiumát

A Nyíregyházi Tankerület uniós támogatást nyert el Az állami fenntartású köznevelési intézmények tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése című pályázaton. A több mint 34 millió forint támogatást a Zrínyi Ilona Gimnázium Széchenyi utcai kollégiumának felújítására fordították. A beruházás elsődleges célja, hogy megteremtse a kollégium lakói számára a hatékony tanulás feltételeit. A Tankerületi Központ igazgatója, Gaszperné Román Margit elmondta, nagyon fontos, hogy az itt lakó diákok otthonos körülmények között töltsék mindennapjaikat.

Több mint 34 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertünk, ebből az összegből meg tudott újulni a Zrínyi Ilona Gimnázium Kollégiumának teljes felsőszintje. Többek között ajtócserék, laminált padlócsere valósult meg, és új bútozat került a szobákba a fiatalok számára, hogy kulturáltabb, barátibb környezetben tudják eltölteni a középiskolás éveiket. - mondta Gaszperné Román Margit.

 

További képekért kattintson a fotóra!

A projekt keretében akadálymentesítették az épületet, valamint 40 darab beltéri nyílászárót is kicseréltek. A Zrínyi kollégium 4. szintje teljesen megújult, a fiatalok már használják az kollégiumi szobákat. A rendezvényen Tormási Géza önkormányzati képviselő is részt vet, aki elmondta:

 

Itt mindenképpen a város kiemelt szempontként kezeli a tanulók helyzetének a javítását. Bár ez nem városi projekt, hanem a Tankerület projektje, de mindenképpen üdvözlendő és örömmel tölt el bennünket, hogy a kollégium szépül, így a diákok is otthonosabb környezetben élhetnek.

 

A minőségi kollégiumi oktatás és nevelés feltételeinek biztosítása érdekében a pályázati forrásból új bútorokkal szerelték fel a szobákat. A zrínyis diákok egy karácsonyi dallal kedveskedtek az ünnepségen.

Horváth Kíra

(Fotó: Szarka Lajos)