Korosztályos bajnokság - Több érmet is szereztek a nyíregyházi atléták

Szép eredményekkel zárták  a Nyíregyházi Sportcentrum atlétái a 2020. évi Serdülő és Újonc Atlétikai Országos  Bajnokságot Tatabányán a hétvégén. Több győzelemre  esélyes atléta  a vírusjárvány miatt  azonban nem indulhatott.

A három napos atlétikai viadalon a nagy versenyzői létszámból kifolyólag  több versenyszámot csoportokra bontva rendeztek meg, így voltak olyan számok, amelyek a sötétedés után is tartottak.

A lányok mezőnyében kiemelkedő eredményt ért el diszkoszvetésben (0,75kg) Balogh Letícia Doroti (36.62), aki súlylökésben is remekelt. Aranyérme mellé még egy ezüstérmet is begyűjtött súlylökésben (11.76). A lányoknál szót kell emelni még a 4x100 méteres váltóról, akik  óriási hajrában maradtak le a dobogóról. (4. Kiss Panna, Szkiba Zsanett, Jobbágy Lara, Vasvári Boglárka – 53.44)

A fiúk 4x100 méteres váltójában a nyíregyházi atléta fiúk hozták a formájukat és bődületes iramban szerezték meg az ezüstérmet.(Kalán Zétény, Vincze Milán, Kozák Bence, Farkas Zoltán – 46.65). A fiúknál Lőw Gábor, a nyíregyházi ígéretes magasugró atléta 1.80 méteres ugrásával állhatott fel a dobogó második fokára.  Még egy  nyíregyházi ezüstérem született a két nap alatt a fiúk diszkoszvetésében Rentkó Máté jóvoltából. (50.96)

 A dobogóról épphogy lemaradt fiú diszkoszvetésben (0,75kg) Sutka Dániel (36.44), illetve ötösugrásban  Vincze Milán(17.93).