Koronavírus: újabb megrakott kamion érkezett a kórházba, 1000 gyorstesztet is hozott

Újabb egészségügyi felszereléseket kaptak a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház az új típusú koronavírus elleni védekezéshez. Több ezer egyszer használatos overallt, laborköpenyt, arcvédőt és speciális maszkot is kaptak a mai szállítmánnyal, sőt 1000 darab gyorsteszt is rendelkezésre áll a mai naptól. Az eszközök az Állami Egészségügyi Ellátó Központ segítségével érkeztek Nyíregyházára.

 

Pumpálta a kézi targoncát, majd a hidraulikus emelőhöz húzta a szállítmány egy részét a kamionsofőr a kórház udvarán. Az áru ezt követően már a kórház kézi targoncájára került át és egy egészségügyi dolgozó segítségével a raktárba gurították.

Több ezer egyszer használatos overall, laborköpeny, homlokpántos arcvédő, védőszemüveg, textilmaszk és a levegőbe jutott koronavírust megszűrni képes speciális FFP2-es és FFP3-as maszk is érkezett a mai szállítmánnyal. A szakemberek azt is nyugtázták, hogy teszteket is kaptak a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és az Egyetemi Oktatókórház.

Több tucat koronás a megyében

A kormány által működtetett koronavirus.gov.hu oldal legfrissebb adatai szerint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 36 olyan személyt tartanak számon, aki a tesztek alapján megfertőződött a koronavírussal.

Őket részben a Jósa András Oktatókórházban kialakított COVID osztályon ápolják. Akiknek enyhébbek a tüneteik és állapotuk megengedni, azok pedig hatósági karantén mellett otthon gyógyulhatnak. Információnk szerint ugyanakkor több olyan páciens is fekszik a kórházban, akiket a tüneteik, kontaktjaik miatt tesztelték, vagy tesztelni fogják.