Kórházi fejlesztések – Új nővérszálló, eszközbeszerzések és infrastrukturális beruházások

 

Közel 300 millió forintból újul meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház öt telephelye egy európai uniós pályázatnak köszönhetően. A program infrastrukturális fejlesztéseket és eszközbeszerzéseket is tartalmaz. A nyíregyházi kórházban közel 150 millió forintból korszerűsödik a fizioterápiás járóbeteg szakellátás. Erről február elején számoltunk be, de emellett további, jelentős fejlesztések érintik még az egészségügyi intézményt.

Dr. Adorján Gusztáv kiemelte:

Egy zöldmezős beruházás keretében, új nővérszálló épül majd. Más fejlesztések is vannak, illetve voltak a közelmúltban: parkolóház, új sterilizáló eszközök beszerzése, az új kórházi óvoda. Folyamatos a fejlesztés intézményünknél.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház, a Felső-Szabolcsi Kórház, a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház, és a Szatmár Megyei Önkormányzat új, mintegy másfél millió eurós projektet valósít meg. A nemzetközi fejlesztési program keretében a magyar partnernek lehetősége nyílik az Ércentrum szűrő és diagnosztikai tevékenységének bővítésére és megerősítésére, illetve az Invazív Kardiológiai Laboratórium eszközfejlesztésére is. Az intézmény egy másik interregionális projekten belül, további új eszközöket szerez majd be.

A főigazgató hozzátette:

Ebben az esztendőben egy határon átnyúló pályázat keretén belül két új CT-t tudunk majd megvásárolni és a kubaturális feltételeinknek a javítása is folyamatban van, hiszen elkezdődött a Bocskai utcai SZTK földszintjének a részleges felújítása, illetve zajlik a Pulmonológiai Osztály felújítása is.

A Sóstói úti kórház Pulmonológiai Osztályát 150 millió forintból, 4 ütemben újítják fel. Az első ütem már lezárult, új vizesblokkok készültek és korszerűbbre cserélték a nővérhívó rendszert. A beruházás forrását vis major támogatásként az Állami Egészségügyi Ellátó Központ biztosítja 100 millió forintig, a fennmaradó részt a kórház önerőből állja.

 

Dér Vivien