Kórházi évértékelő – Mozgalmas év, fejlődés több területen

Pozitív értelemben zárt mozgalmas évet a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház. A 38,5 milliárd forintos bevételük 88 százaléka a gyógyító munkából származott, de kaptak támogatást a fenntartótól és a hat patikájuk is jól működik. Az év vége felé a kormány konszolidálta a kórházakat, a megyébe 1,5 milliárd forintot utaltak. Ezzel az intézmény pénzügyi helyzete stabilizálódott, likviditása elfogadható, hiszen nincs 30 napon túli tartozásuk. A sajtótájékoztatón Dr. Adorján Gusztáv főigazgató elmondta, az intézményben folyamatosan növekszik a dolgozói létszám is, már meghaladja az 5 ezret.

További képekért kattintson a fotóra!

Azon kevés egészségügyi intézmény közé tartoznak, ahová többen érkeztek mint távoztak. Az orvos utánpótlással sincs baj, közel 150 rezidensük van, a korfa inkább az ápolóknál kiegyensúlyozatlan, ezért programokat, képzéseket indítottak.

Fejlődés több területen

A szakmai területen is fejlődtek a kórházak, a 38 osztály közül 25-ön új eljárásokkal korszerűsödött a betegellátás, az onkológián pedig 8 hospice ágyat is létesítettek. Az idei évben a parkolóház átadásával lezárult a Tömbkórház projekt, a várossal együttműködve pedig óvodát is építettek. Emellett több száz millió forintot fordíthattak gép-műszer fejlesztésekre. A megye 6 településén egészségfejlesztési irodát nyitottak, és a közelmúlt jó híre, hogy a kormány segítségével új, 118 férőhelyes nővérszálló épülhet Nyíregyházán.

 

Szoboszlai Tibor