Kórházban tett látogatást az Idősügyi Tanács

A főigazgató bemutatta az egészségügyi intézmény struktúráját, tájékoztatta a megjelenteket a tagintézmények szerepéről és azokról a változásokról, amelyeket az elmúlt időszakban vezettek be a kórház életében. A főigazgató beszámolójában kitért a nagy nyíregyházi beruházásokra, ezen belül is a Tömbkórház Projektre, amely a betegek életét könnyíti meg. A tájékoztatón elhangzott, most már a betegeknek egy ajtón kell bemenni, és gyakorlatilag az egész kórházat bejárhatják anélkül, hogy közben ki kellene menni az épületből. A főigazgató fontosnak ítélte meg, hogy ezeket a változásokat bemutassák az Idősügyi Tanácsnak.

 

Tisztelet az időseknek

 

Dr. Adorján Gusztáv, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója azt mondta, a megjelent tanácstagok már életük nagy részét leélték, és nagyon sokat letettek az asztalra, ezért megérdemelnek egy ismertetőt.

További képekért kattintson a fotóra!

Hozzátette, az ő ismereteik, amelyeket életük során összegyűjtöttek, fontos lehet a kórház dolgozói számára. A főigazgató örömét fejezte ki, hogy a találkozó létrejött, hiszen ezzel is tiszteletüket tudták kifejezni az idősebb korosztálynak.

 

Múlt, jelen, jövő

 

A tájékoztatón nem csak a múltról, hanem a jövőről is szó esett. A főigazgató elmondta, terveik között szerepel egy 360 férőhelyes, egyszintes parkolóház építése, és egy MR-gép beszerzése. Mindezeken kívül a kórház különböző energetikai pályázatokon vesz részt annak érdekében, hogy a gyógyítómunka környezetkímélő megoldásokkal is gazdagodjon. A tervek szerint a várossal összefogva egy óvoda is épül a kórház területén, hogy az ott dolgozók munkaidejük egy része alatt biztonságban tudhassák gyermekeiket. A találkozón az Idősügyi Tanács tagjai olyan információkhoz jutottak, amelyeket nyugdíjas társaiknak tolmácsolni tudnak.

 

A nyugdíjasok kérdéseit tolmácsolták

 

Fintor Károlyné, az Idősügyi Tanács titkára kifejtette, az Idősügyi Tanácsot sok minden érdekli. Főleg olyan témák, amelyek az idős emberektől eljutnak a tanács tagjai felé. Hozzátette, az egészségügy, a kórházi ápolás nagyon kényes terület és főleg az idős emberek szempontjából. Fintor Károlyné elmondta, kíváncsiak voltak arra, mi hogyan működik a gyakorlatban, ezért is jöttek el a találkozóra.

A bemutatót követően az Idősügyi Tanács tagjai bejárták a kórház területét és megnézték az új épületeket, valamint azokat a betegutakat, amelyeken egy új páciens megy végig, ha bekerül az egészségügyi intézménybe.

ME.

(Fotó: internet)