Körforgalom: gyorsul a munka az enyhe időben
Már állnak az új körforgalomnak fényt adó új villanyoszlopok, és folyik a közművek áthelyezése, kiváltása a Szarvas utcai körforgalom építkezéseinél. A kivitelező az enyhe időjárásnak köszönhetően elkezdte az Arany János utca szegélyköveinek cseréjét is. A munkálatokat úgy végzik, hogy az a legkevésbé befolyásolja a környéken élők életét és az itt működő boltok forgalmát.

Munkagéppel és kézi erővel is dolgozott a kivitelező NEV-ÚT Kft. szerda délelőtt a Szarvas, a Kígyó és az Arany János utca kereszteződésében. A körforgalom építkezése jelenleg a közművek áthelyezésénél tart.

[video]

A munkások a vízvezeték új nyomvonalát ássák. Közben a Nyírségvíz már megoldotta, hogy a munkálatok idejére se legyen probléma a vízellátással a környéken, egy új tolózárat építettek rá a főnyomócsőre az Arany János utca elején.

AZ ÚJ VILLANYOSZLOPOK MÁR ÁLLNAK

Miközben a nagyméretű, úgynevezett 110-es ivóvízvezeték cseréje folyik, sikerült kiváltani az elektromos vezetékeket, állnak a körforgalmat megvilágító új villanyoszlopok. A hírközlő kábelek kiváltása is a napokban történik meg.

További képekért kattintson a fotóra!

Tóth Gábor építésvezető elmondta, a csomópontban új elektromos hálózatot hozott létre az áramszolgáltató. – Itt, a papírbolt előtt már kész az elektromos kábelek kiváltása. Az új közvilágítási oszlopokat már beépítették. Várhatóan csütörtökön-pénteken lesz feszültségmentesítés, amikor az új hálózatot felkapcsolják, a régit pedig lekapcsolják. A csomópontra vonatkozóan az E-ON-os munkáknak ezzel vége. A hírközlő kábelek kiváltása azonban jelenleg is folyik. Úgy gondolom, a héten elkészülünk vele.

ÚJ ZÖLDFELÜLETTEL BŐVÜL A CSOMÓPONT

Nem csak a csomópontban dolgozik a kivitelező. Az Arany János utca teljes hosszán végeznek munkákat. Cserélik a szegélyköveket, emiatt lassítani kell, tiltott az előzés és a megállás a vasútállomásra vezető út jobb oldalán. A kivitelező arról is beszámolt, hogy az átalakítások miatt egy olyan fát is ki kellett vágni, amit nem terveztek. Ennek gyökerei ugyanis veszélyeztették a munkálatokat. A NEV-ÚT hozzáfűzte, a kiviteli tervek szerint megújul és bővül is a zöldfelület a csomópontban, amivel kárpótolják majd az itt élőket és erre közlekedőket. A körforgalom a tervek szerint június 15-ére készül el.

Z. Pintye Zsolt

Fotó: Kohut Árpád