Körforgalom épül Oroson

Az új orosi körforgalom és a biztonságos, középszegélyes gyalogátkelő építéséről lakossági fórumot tartottak a beruházó Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt. és a kivitelező Swietelsky Magyarország Kft. szakemberei. Az Oroson élőknek hosszú évek óta jelent problémát, hogy a 41-es főút kettészeli a településrészt. Dr. Tirpák György önkormányzati képviselő elmondta, évtizedek óta szeretnék megoldani a közlekedési problémát, hiszen több halálos kimenetelű baleset is történt a beláthatatlan ívek és a nagy forgalom miatt.

 

SZEPTEMBER KÖZEPÉRE ELKÉSZÜL

 

Idén a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt. közel 350 millió forintos beruházással egy biztonságos gyalogátkelőt és egy körforgalmat is épít a 41-es főút két csomópontjában. A középszegélyes gyalogátkelőt a Szállási és a Diák utca találkozásánál építik meg.

További képekért kattintson a fotóra!

A közlekedési csomóponttól pár száz méterre, a 41-es főút és a Vezér utca kereszteződésében pedig egy 16 méter átmérőjű körforgalmat építenek. A kisajátítások megtörténtek, most a közműkiváltások terveit engedélyeztetik. Júliusban mindkét helyszínen megkezdődik a szegélyezés és az aszfaltozás, és a tervek szerint szeptember közepére már biztonságosabb körülmények között közlekedhetnek a városrész lakói.

Szoboszlai Tibor

(Fotó: Kohut Árpád)