Körforgalom épül az Arany János utcán

Már dolgoznak a munkagépek az Arany János utcán, a város ezen részén jelentős forgalmi változásokkal kell számolni az autósoknak. A közművezeték-kiváltási munkálatok alatt a Kígyó utcát teljes szélességében lezárják, ezért a Szarvas és az Arany János utcákról a gépjárművek a Kígyó utcába nem hajthatnak be. Az érintett szakasz Debreceni út–Csipke utca által határolt részét a közlekedők használhatják, de a Kígyó utca további részét, vagyis a Csipke utcától a Szarvas utcáig is lezárták. Ez várhatóan egy hónapig tart.

– Előreláthatóan június közepéig tartanak a munkálatok, ami a teljes befejezést jelenti – mondta Móré Gusztáv műszaki ellenőr. – Ez érinti részben az utak lezárását. A teljes befejezés, ha minden jól megy és nem lesz problémánk, június közepére várható.

FORGALOMKORLÁTOZÁS VAN ÉRVÉNYBEN

Az Arany János utca páratlan házszámú oldalán megkezdődött az útszegély bontása a Szarvas utcától az Állomás tér irányába. A munkavégzés idejére az érintett útszakaszon forgalomkorlátozás van érvényben, valamint a külső forgalmi sávban megállási tilalmat vezetnek be. A korlátozásokat forgalomirányító és -terelő táblák jelzik.

Az Arany János–Szarvas–Kígyó utca forgalmas kereszteződésében körforgalmat építenek. Ugyancsak ezen projekt részeként pedig kerékpárút épül a Vécsey közig, így az Érkert is bekapcsolódik a kerékpárutak hálózatába.

Erdős József