Korcsolyázni egyelőre tilos

A Bujtosi tónál táblával és feliratokkal figyelmeztetik a korcsolyázni akarókat a veszélyre. A tavon a hideg ellenére nem alakult még ki a megfelelő vastagságú jégréteg, ezért életveszélyes rálépni. Ennek ellenére a hétvégén többen is megtették, és csak a szerencsén múlott, hogy nem történt baleset.

További képekért kattintson a fotóra!

Arra is felhívják a korcsolyázók figyelmét, hogy a nád közelében a befagyott tó esetén is vékonyabb lehet a jég, így érdemes ezt kerülni.
A horgásztóból szivattyúznak át vizet az úgynevezett szikkasztó túlfolyóba. Ezt tavaly nyáron alakították ki a csapadékvíz-elvezetési pályázat részeként. Azért töltik fel vízzel, mert itt biztonságban lehet majd korcsolyázni.

Gyerekek hócsatáznak

A korcsolyapálya azonban csak akkor lesz használható, ha a hőmérséklet tartósan -6 fok vagy az alatt marad. A NYÍRVV szakemberei táblákat is kihelyeznek majd, amiken jelzik, hogy még tilos a jégre lépni. Ha a befagyott tározó jege megfelelő vastagságú lesz, akkor is csak saját felelősségre lehet rajta korcsolyázni.
Ilyen kezdeményezés egyébként – a belvárosi jégpályától eltekintve – 15 éve nem volt. Ha beválik, akkor a jövőben is folytatják.

Erdős József

Fotó: Máté János