Kora nyárias hétvége záporokkal, zivatarokkal fűszerezve

Pénteken már elvonulnak a fejünk felől az esőfelhők, nem kell csapadékra számítanunk. Sokat fog sütni a nap, de nem lesz zavartalan a napsütés. Főként fátyolfelhők lehetnek az égen, melyek napközben gyakran megnövekedhetnek. A kezdetben északias szél délután egyre inkább keletiesre, majd déliesre fordul, melyet csak néhol a Dunántúlon kísérhetnek élénk lökések. Az átvonuló hidegfront mögött napközben 18-24 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton visszatérnek a kora nyárias hőmérsékletek, a délutáni órákban már 24-29 fokig melegszik a levegő. Túlnyomóan napos időre számíthatunk, egy-egy zápor, zivatar inkább csak a késő délutáni óráktól az ország déli tájain fordulhat elő. Napközben több helyen megélénkülhet a délkeleti szél.

30 fok és zivatarok

Vasárnap zivataros napra készülhetünk, többfelé előfordulhatnak záporok, zivatarok, melyeket helyenként viharos széllökések, felhőszakadás és jégeső is kísérhet. Zivataroktól függetlenül élénk, erős lesz a délies szél, ami továbbra is meleg levegőt szállít térségünkbe, így a délutáni órákban 26-30 fokot mutathatnak a hőmérők. 30 fokos csúcshőmérsékletre elsősorban délen, délkeleten számíthatunk.

A jövő hét első napjaiban  a legújabb számítások szerint  tovább folytatódhat a záporos, zivataros, ugyanakkor meleg időjárás. Jelentős lehűlés egyelőre nem körvonalazódik.


Forrás: idokep.hu