Könyvtári karácsony – Szelfi a Móricz szoborral

 

A karácsonyi előkészületek közepette hirdeti meg adventi ajánlatait a Móricz Zsigmond Könyvtár. Néhány évvel ezelőtti mintára ismét karácsonyfát építenek könyvekből, az olvasók közreműködésével, a III. emeleti társalgóban. Az adományozót, illetve a segítőt könyvajándékkal jutalmazzák.

Sőt, aki szeretne egy kicsit a kulisszák mögé belátni, most beléphet az intézmény látogatók elől elzárt tereibe.

A tervek szerint az idei utolsó nyitva tartási napon, december 22-én kerül csillag a könyv-fa tetejére. Egyedi és különleges ajándék ötletet is kínál a Móricz Zsigmond Könyvtár.

Hogyha esetleg még valakinek nincs ötlete, hogy mivel szeretné meglepni szeretteit, családtagjait, ismerőseit, barátait, akkor mi egy karácsonyi ajándék olvasójegyet tudunk ajánlani – fogalmazott Tomaskovszki Anita könyvtárigazgató. Aki ezt megvásárolja, egy nagyon kedves, aranyos díszborítékba helyezzük, és közvetlenül a karácsonyfa alá tudja helyezni.

A megajándékozott az első kölcsönzéstől számított egy évig használhatja a könyvtár 400 ezres állományát. Az ajándékozónak jelezni kell a nyugdíjas-, illetve diákkedvezményt, melynek dokumentumait az első látogatáskor be kell mutatni.

Jó tudni, hogy 16 éven aluliak és 70 év fölöttiek ingyen iratkozhatnak be a könyvtárba.

Olvasást népszerűsítő kampányunkként indítottuk el a fiatalok körében: „Szelfizz a Móricz szoborral a könyvtár előtt!” Olyan pályaműveket várnánk a kedves fiatal olvasóktól, ami tükrözi, hogy neki milyen a viszonya a könyvtárához, az olvasáshoz. A szelfin látszódjék az ő arca, a szobor és bármilyen kreatív dolgot lehet használni – ezt rábízzuk.

– folytatta az ajánlót az igazgatónő.

A kép lehet korhű vagy modern felfogású. A szelfiket december 22-ig várják és január 2-ig látható a könyvtár facebook oldalán. A like-ok száma dönt a nyertesről. Az első helyezett egy tabletet kap, a második és harmadik díjas olvasó ajándékutalványt, illetve könyvcsomagot.

 

Matyasovszki Edit