Könyvet ajándékba
Február 14-e nem csak a szerelmesek ünnepe, hanem ezen a napon rendezik meg évek óta a Nemzetközi Könyvajándék Napot is. Ekkor a könyvtárak könyvadományokat várnak, amelyeket eljuttatnak rászoruló gyerekeknek, ezért, hogy mindenkinél természetes legyen a mindennapos olvasás. A kezdeményezéshez a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár is csatlakozott.

Folyamatosan gyűltek a könyvadományok a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár Gyermekkönyvtárában. Sokan elvitték használt, de még jó állapotban lévő meséskönyvüket, hogy felajánlják azoknak a gyerekeknek, akiknek nem sorakoznak otthon a könyvespolcon alkotások. Sok gyereknek minden nap olvasnak a szülei, de vannak olyanok is, akinél nem természetes a mindennapos mesehallgatás.

 

Élményt adományoztak

 

Varga Anita kisfiával érkezett a Könyvtárba, adományukkal segíttették a rászoruló gyerekeket. Az édesanya azt mondta, azért jöttek, mert nagyon sokat olvas a kisfiának, kicsi korától arra nevelik otthon is és az óvodában is, hogy járjon rendszeresen könyvtárba. Varga Anita hozzátette, sokat olvasnak és szeretnének segíteni azoknak, akik nem tehetik meg, hogy naponta más és más könyvből olvassanak gyerekeiknek.

 

Február 14.

 

A Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárban február 14-én reggel kilenctől este hat óráig várták a lakosság felajánlásait. Új, vagy jó állapotú könyveket vártak a szakemberek, amelyeket rászoruló gyerekeknek ajánlanak fel.

Tomasovszki Anita, a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár igazgatója azt mondta, a Könyvtárnak az egyik feladata az olvasóvá nevelés. Hozzátette, ezt már egészen pici korban, gyermekkorban el kell kezdeni. Ezért tartják fontosnak, hogy azoknak a gyerekeknek, akiknek nem lehet saját mesekönyvük, színes, gyermekkönyvük, azokat segítik abban, hogy hozzájutják könyvekhez.

 

Ajándékozz a gyermekednek is egyet!

 

Ezen a napon nem csak a könyvtárak szerveztek gyűjtést, hanem a szakemberek arra ösztönözték az olvasni szerető felnőtteket, lepjenek meg a környezetükben egy gyereket valamilyen művel, ezzel is ösztönözve őket a rendszeres olvasásra.

ME.