Könnyű-zene tíz húron
Ma délután 17 órától a Marianet Duó nyitja a „ Muzsikáló Múzeum” nyári koncertsorozatot a Jósa András Múzeum udvari színpadán.

Sárosi Marianna hegedű-tanár, aki a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán diplomázott. Mint muzsikus, tagja egy szimfonikus zenekarnak, de az igazi kihívás számára a szólista szerep a duoban. Füzesséry Tibor előbb klasszikus zenét tanult gitáron, majd érdeklődése egyre inkább a könnyűzene, a szórakoztató muzsika felé vitte.

A Marianet Duo kezdetben főleg külföldön, különböző utcazenei fesztiválokon mutatkozott be. 1993-ban részt vettek Olaszországban a Ferrara-ban megrendezett “BASKERS” fesztiválon, ahova a következő évben is visszahívták a formációt. Ezen kívül szintén Olaszországban, Velencében muzsikáltak minden nyáron. Közben több lemezük készült. A lemezek átfogó képet nyújtanak a duo repertoárjáról. A szalonzenétől az örökzöld jazz melódiákon át, a közkedvelt klasszikusokig találhatók felvételek a korongokon. Ezt követően a Marianet Duo rendszeresen fellép képzőművészeti kiállításokon, önkormányzati rendezvényeken, fogadásokon, partikon, orvos-konferenciákon, tehát minden olyan helyen, ahol az igényes muzsika és az elegancia emelheti az adott esemény fényét, rangját.

(Fotó: internet)