Új stáb a Tigersnél
Új szakmai stábbal vág neki a következő szezonnak a Nyíregyháza Tigers. Az amerikai futballegyüttes szeretne a fiatalokra építeni, így rendszeresen toborzókat tart. A klub anyagilag komoly hátrányban van a riválisokhoz képest.

 Nyíregyházi játékosok nyerték idén a HFL-t, azaz az Amerikai Futball Bajnokságot. Apró szépséghiba, hogy miskolci színekben. A Nyíregyháza Tigersnél lényegesen jobb anyagi kondíciókkal rendelkező borsodi klub több egykori nyírségit csábított el, és meg is nyerték a szezont. A Tigers idén is bejutott a rájátszásba, de nem sikerült dobogón végezni, így a csapatvezető, dr. Szépe József lemondott. Új szakmai stáb irányítja majd a klubot, de Yuriy Nahornyak szakvezető, valamint Bora Tamás és Pápa Szabolcs pályaedzők megkérték a vezetőt, segítse a csapatot, aki a jövőben menedzseri teendőket lát majd el.

További képekért kattintson a fotóra!

- Jól esett, hogy ragaszkodtak hozzám, és nehéz döntés volt, hogy menedzserként maradok. Külön választottuk a szakmai munkától, reméljük így eredményesebbek leszünk. Az új stáb konstruktív ötletekkel állt elő – mondta Dr. Szépe József a Nyíregyháza Tigers menedzsere, akinek vezetésével kétszer is megnyerte a terembajnokságot a csapat.

Mivel az anyagi háttér szűkös, ezért a következő szezonban várhatóan nem tud majd amerikai légiósokat alkalmazni a klub. Előtérbe kerülnek a fiatal, saját nevelésű játékosok, akik elindulnak az U19-es bajnokságban is, de szeretnének csapatot szervezni a 15 éveseknek is. Ezért a Tigers rendszeresen toborzókat tart, ahol várja a sportág iránt érdeklődőket. Az első ilyenre csütörtökön 18 órától kerül sor az Mg. pályán.

Dankó László

(Fotó: Szarka Lajos)