Konkrét érdeklődések Nyíregyháza iránt az Utazási Kiállításon

Szerkesztőségünk érdeklődésére Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Desztinációs Menedzsment Iroda ügyvezetője elmondta, hogy már az első napon is sokan konkrétan érdeklődtek pihenési lehetőségekről.

 

Foglalási szándékkal jönnek

 

Gyermekes családok és nyugdíjas baráti körök egyaránt foglalási szándékkal érkeztek a nyíregyházi standhoz, ahol utazási irodák is megjelentek, akár 40–50 férőhelyes szállások után kutatva. Az ügyvezető úgy látja: a korábbiakhoz képest többen érkeznek konkrét érdeklődéssel, s kevesebb a „prospektust gyűjtő” érdeklődő. Pedig szép kivitelű, megújult szóróanyagból is van bőven: mint például a Varázslatos Nyírség, a szálláshely-katalógus és a rendezvénynaptár, a gasztronómia jegyében pedig a Pálinkák bűvöletében című kiadvány, s persze ott vannak az „A” pavilon 211B standján a turisztikai attrakciók: a fürdők és az állatpark prospektusai is.

 

Romániában is hangsúlyosan megjelenünk

 

Az ügyvezető tájékoztatása szerint ezzel egy időben Romániában is megmutatja magát Nyíregyháza, a Targul de Turism Vacanta idegenforgalmi kiállításon, Temesváron, ahol szintén a Magyar Turizmus Zrt. romániai külképviseletének standján jelenünk meg. Az idei, további célokról pedig a következőképpen nyilatkozott: – 2015-ben folytatjuk azt a kampánysorozatot, amelynek célja Nyíregyháza turisztikai, kulturális, gasztronómiai értékeinek Erdélyben történő komplex bemutatása, és amelyet a kormány is támogat. Tavaly ennek keretében számos rendezvényen, workshopon, kitelepülésen ismertettük meg Kolozsváron, Nagyváradon és Nagybányán a város egyedi, attraktív turisztikai kínálatát.

 

Sikeres stratégia, növekszik a vendégéjszakák száma

 

A megjelenéseket óriásplakát és rádiós kampány, valamint nyomtatott sajtóhirdetések erősítik. Ha a tavalyi számokat nézzük, jó úton járunk ezzel a stratégiával, hiszen intenzív kampányunk eredményességét mutatja, hogy 2015-ben városunkban kiemelkedő, 61,25 százalékos növekedést értünk el a román vendégéjszakák számában. Az erdélyi roadshow keretében idén tavasszal bemutatkozunk még Sepsiszentgyörgyön, a Szent György Napokon, illetve Aradon.

 

Legyen Nyíregyháza (és a Nyírség) a célpont!

 

S hogy mit várnak a kiállítás(ok)tól? – Egyrészt az előszezoni vendégforgalom megélénkülését, másrészt pedig azt szeretnénk, hogy a vendégek a nyaralásuk célpontjául Nyíregyházát és a Nyírséget válasszák. Ezért a kiállításokon és egyéb megjelenéseken kiemelt hangsúlyt helyezünk az Aquarius Élményfürdő új gyógyászati centruma szolgáltatásainak megismertetésére, valamint az állatpark húsvétkor nyíló Andok világának beharangozására.