Konferencia a VMKK-ban

Már a városlakók is láthatják a hamarosan elkészülő VMKK felújított épületét. A Szabadság téren lévő gyalogosforgalom korlátozását is feloldották már, így a projekthez kapcsolódó felújított teret bárki használhatja.
A kivitelezők is levonultak már a térről, a művelődési ház épülete hamarosan megtelik élettel.
Csütörtökön egy konferencián mutatták be a megújult épületet és annak új funkcióit. A kulturális központ igazgatója szerint a felújított VMKK méltó helye lesz a város kulturális életének.

– Nagyon elégedettek vagyunk, gyönyörű lett – mondta Mészáros Szilárd, a Váci Mihály Kulturális Központ igazgatója. – A funkciókat majd megálmodjuk bele. Első látásra kiválónak tűnik az épület, ki fogjuk tudni használni a multifunkciós tereket, a hangversenyterem adottságait, illetve az oktatótermeinket. Eddig azt kell mondjam, nagyon elégedettek vagyunk.

A VMKK tervezőcsapata is elégedett az eredménnyel. Azt mondják, az megvalósult meg, amit vártak.

A képre kattintva galéria nyílik!

– Nekünk, tervezőknek ez nagy elégtétel, hogy ide eljutott a projekt, hogy elkészült – mondta Tenkely Szabolcs tervező. – Gyakorlatilag idáig az elvégzett munkáim során ez a legnagyobb kihívás, maga ez a meglévő épület amúgy sem egy egyszerű szerkezetű épület. Meglehetősen leromlott állapotban volt, ennek a felújítása egy rendkívül feszített tervezői, kivitelezői összefogás volt egy éven keresztül.

A projektben nem csak az épület újult meg, de a benne lévő eszközpark is kicserélődött. Sőt, a felújítás munkahelybővítéssel is jár.

Erdős József