Koncerten emlékeznek DJ Shulczra

Augusztus 7-én hosszan tartó, súlyos betegségben hunyt el Farkas Shulcz Tibor, a legendás nyíregyházi lemezlovas és könnyűzenei szakíró. Sokszínű élete volt, és munkássága több generációt is érintett. Ő volt az, aki Korock című könyvében összefoglalta a helyi könnyűzenei élet történetét az 1988-as évig. Ismertsége és népszerűsége okán halála sokakat megérintett és megrendített. A legnagyobb közösségi portálon In memoriam Shulcz néven napokon belül létrehoztak egy csoportot, és itt gyűltek az ötletek a méltó megemlékezés mikéntjéről. A helyi zenésztársak végül úgy döntöttek, egy nagyszabású koncerttel tisztelegnek az emléke előtt.

 

SZÍNPADON TISZTELEGNEK MUNKÁSSÁGA ELŐTT

 

Császár Zoltán zenész, a koncert egyik szervezője elmondta, lenyűgöző volt az a nemes szándék, ahogyan az emlékezés tervét támogatták. A város és a színház a VIDOR Fesztivál nagyszínpadát a technikai berendezésekkel együtt ajánlotta fel, a zenekarok és szólisták megkeresés nélkül jelentkeztek a fellépésre, minden közreműködő önként vesz részt a megemlékezésen.

További képekért kattintson a fotóra!

Eddig 15 helyi zenekar és 6 szólista jelezte fellépését a közel 4 órás emlékkoncertre, Farkas Tibor gazdag életművének köszönhetően sokan szeretnének tisztelegni munkássága előtt. A helyi zenésztársak összefogása a koncert érdekében egy sajátos lokálpatriotizmust is sugall. A zenekarok fellépésének sorrendjét a Farkas Tiborral való kapcsolatuk határozza majd meg, a koncertet azok zárják, akik a legközelebb álltak hozzá. A koncerten régi fotók és video-bejátszások is megjelennek a kivetítőn, hogy személyesebbé tegyék az emlékezést. A Hello, goodbye című emlékkoncert szeptember 6-án, vasárnap este fél hatkor kezdődik, Farkas Tibor ezen a napon lett volna 69 éves.

Szoboszlai Tibor

(Fotó: Kohut Árpád)