Komoly mezőny érkezik az EB elődöntőre

„Milík, Skorja, Ivacic, Levishyn és Kostigovs újra összecsaphat a Nagyhalász Speedway Ringen!” - írtuk egy éve a páros EB kapcsán. Nos megérkeztek a válogatottak nevezései a szeptember 2-i elődöntőre, és egy év alatt nem történt változás, azaz Milík, Skorja, Ivacic, Levishyn és Kostigovs újra összecsaphat a Nagyhalász Speedway Ringen!

2022-ben a lettek örülhettek a verseny után, ők nyerték a páros versenyt a csehek és a lengyelek előtt. Akkor végül Milík egy sérülés miatt nem ülhetett motorra, most viszont a magyar szurkolók körében is népszerű versenyző a tervek szerint itt lesz a Speedway Ringen Kvéch és Krcmár társaként, azaz bombaerős csapattal érkeznek. Kostigovs tavaly nagyon gyors volt, 14 pontot szerzett a lett válogatottnak, de nála is többet gyűjtött Marko Levyshin Ukrajnának. Csakhogy a 15 pontja mellé csapattársai csak kettőt raktak. Idén Parnitskiy segíthet még az ukránoknak. Szlovénia a Skorja-Ivacic-Grmek trióval szintén esélyes a továbbjutásra, Ausztriát Kössler és Gappmaier képviselik, és az olasz Castagna-Covatti duó is gyors lehet. Hazánkat a Magosi Norbert, Kovács Roland, Bárány Márk hármas képviseli, egy éve 13 pontot gyűjtött a nemzeti csapat, főként Fazekas Dennis révén. Az aktuális magyar bajnok időközben befejezte pályafutását, de a rutinos motorosokban bízhatunk. 


Egy biztos, izgalmas futamokra van kilátás szeptember 2-án, ahol ezúttal nem az egyéni sikerekért, hanem a csapatért küzdenek majd a motorosok, és főszerepet kaphat a taktika is. 

Mint ahogy szerephez juthatnak a fiatalok is. A Nagyhalász Speedway Ring utánpótlásának két tehetséges motorosa, Stefáni Patrik és Suszta Martin is pályára gurulhat. Mindkét nyíregyházi fiatal 17 éves, 7 éve motoroznak, és 500 ccm-es gépekkel körözhetnek majd 14.30-tól a pályán. Mindketten nagyon szeretik a sportot, elkötelezettek a salakmotor iránt, a nagyhalászi klub pedig igyekszik őket mindenben támogatni, hogy fejlődjenek. Most először gurulhatnak ki a pályára remélhetőleg több ezer szurkoló előtt. Bízunk abban, hogy pár év múlva már ők képviselik a magyar színeket hasonló nemzetközi versenyeken!