Költözik a Sürgősségi

– Jelen pillanatban még a Szent István utcai épületbe szállítják a sürgős ellátásra szoruló betegeket. Április 2-ától azonban már a jelenlegi sebészeti tömb és a gyermekosztály új épülete között kap helyet a Sürgősségi Betegellátó Központ – mondta Tóth Imre, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház műszaki igazgatója.

 

Forgalmirend-változás

 

A költözéssel a közlekedési rend is változik. A mentőforgalom egy egyirányú utcából közelíti majd meg az épületet, amely előtt kizárólag csak mentőautók és betegszállítók parkolhatnak.

 

Sárga vonalak a gyalogosoknak

 

A változás érinti a gyalogosforgalmat is, részükre az épület előtt akadálymentesített járdaszakaszt alakítottak ki, amelyen könnyen megközelíthetik az új sürgősségi központot, továbbá a tájékozódást közlekedési táblák is segítik. Azoknak, akik a jelenlegi sürgősségi épülettől gyalogosan szeretnének eljutni az új központhoz, meg kell kerülniük a sebészeti tömböt, csak így juthatnak el oda. A látogatóknak érdemes figyelni az aszfaltra festett sárga vonalakra is, amelyek a kórház egész területén jelzik azokat a szakaszokat, ahol gyalogosan lehet közlekedni. A kórházfejlesztés során a jogszabálynak megfelelően mozgáskorlátozott parkolóhelyeket is kialakítottak az épületek körül, amelyeket kizárólag csak a mozgáskorlátozott-igazolvánnyal rendelkezők vehetnek igénybe. A használatot szigorúan ellenőrzik, akit három alkalommal szabálytalanságon érnek, kitiltják a kórház területéről.

Piszár Tünde