Költészet és borkóstoló a Móricz Zsigmond Színházban
Elképzelt már egy kellemes téli estét, ahol finom bort kortyolgatva versekről beszélget a színházban? December 17-én megteheti!

Veiszer Alinda beszélget Lator László költővel, miközben az ifj. Szepsy István boraiból összeállított kóstolót élvezheti a közönség.

Veiszer Alinda:

Prima Primissima és Junior Prima díjas, Bossányi Katalin-emlékdíjas, a Nők a Médiában Egyesület legjobb női közszereplő díjának tulajdonosa. 1980. december 12-én született Budapesten. A Gödöllői Református Líceumban érettségizett, majd a Szegedi Tudományegyetem kommunikáció–német szakán diplomázott. A Klubrádióban és a Rádió Caféban szerezte meg a gyakorlatban első szakmai tapasztalatait. 2006-tól 2011 tavaszáig a Záróra című műsorban interjúvolta vendégeit. Hatszáz beszélgetése közül harmincat könyvben is megjelentetett.

Lator László:

Kossuth-díjas költő, műfordító, esszéista. 1927-ben született Kárpátalján, Tiszasasváron. 1947-től az Eötvös Collegium hallgatója volt, 1955 és 1989 között az Európa Könyvkiadó latin csoportjának szerkesztője. 2007-ben ünnepelte nyolcvanadik születésnapját, ennek alkalmából jelent meg Az egyetlen lehetőség című, válogatott verseit tartalmazó kötete.

Kettejüket többször egymás mellé sodorta a tévéműsor-készítői akarat: készült interjú a Zárórának, voltak csapattársak a Nyugat 100 irodalmi vetélkedőfolyamban, sőt, egy kivételezett pillanatban Shakespeare-fordításokat elemezve Lator volt Rómeója is Júlia-Alindának.

Most annak a beszélgetésnek lehetnek fültanúi, ahol feltevődik mindazon kérdés, mely a fentiekből kimaradt...

Jegyek kaphatók az alábbi linkre kattintva.

(Fotó: internet)