Kollégáinkkal teszteltük a csokimikulásokat! Itt az igazság

Nem fér hozzá kétség, hatalmas a csokimikulás felhozatal az üzletekben. Úgy határoztunk, hogy most a legnépszerűbb, prémium csokimárkákat versenyeztetjük meg. Kíváncsiak voltunk, hogy az áruk és a minőségük között mennyire vonható párhuzam és az ismert márkák mennyire képesek beváltani a hozzájuk fűzött reményeinket. Az egyik közeli hipermarketből szereztük be a finomságokat, hogy az operatőrökből, tördelőkből, újságírókból, hirdetésszervezőkből  álló, kíméletlen zsűri mondjon róluk véleményt. Hat csokimikulást teszteltek kollégáink, mind más-más gyártótól származott: Tibi, Milka, Kinder, Boci, Smarties, Lindt. Csak az íz alapján pontozták 1-től 5-ig ezeket. Kiválasztották a számukra legfinomabbat (öt pontot ért) és azt is, amire biztosan nem vágynának a puttony mélyéről (1 pontot ért). Elkészült a 2018-as nagy Csokimikulás-tesztünk!

A VERSENYZŐK ÉS A PONTOK

6. HELYEZETT: LINDT

Legnagyobb meglepetésünkre a Lindt csokimikulás érte el a legkevesebb pontot a teszt során. Annak ellenére, hogy az ára magas, az íze nem varázsolta el kollégáinkat. Egyszerű kakaós masszából készült, ami nem hozza a Lindt táblás csokik által megszokott minőséget. Ki kell emelni azonban, hogy a csomagolása rendkívül kreatív, ha másért nem is, de ezért biztosan megérné megvásárolni.

4.-5. HELYEZETT: SMARTIES ÉS BOCI

A Smarties és a Boci 18-18 ponttal a negyedik és az ötödik helyre szorult.
Táblacsokis verzióban mindenki nagy kedvence a Boci. Mikulásként is kellemes élményben részesített minket, nem túl édes, állaga pedig roppanós.
A Smarties csokimikulást ahogy a nevében is benne van, Smartiessel töltötték fel, ami nagy pozitívum volt, hiszen ez egy kicsit megtörte a hagyományos, kakaós, vajas ízt.

3. HELYEZETT: KINDER

A Kinder csokit ismertetőjegye, félig sötét, félig fehér színe jóformán azonnal elárulta. Egészen kidolgozott csomagolást kapott, a szakálla mögé rejtőzött Mikulás arca feltűnően ráncmentes. A kóstolásnál hamar kiderült: tele van cukorral, nagyon édes. A csoki maga inkább elrágós fajta, mint elolvadós, de aki szereti a fehér csokoládét, annak az egyik legjobb választás.

2. HELYEZETT: MILKA

Második helyezett lett a teszt során a Milka csokimikulás. Azért ahhoz eléggé közkedvelt csoki, hogy itt is adjon a minőségre. Kóstolásnál kiderült, tökéletes arányban tartalmaz cukrot, olvadós és nagyon puha, szinte pillanatok alatt krémessé változik.

1.HELYEZETT: TIBI

Nagy meglepetésünkre, egy közepes árkategóriájú csokimikulás, a Tibi lett az abszolút első helyezett. Kellemesen olvadós, roppan a szánkban, nem túlcukrozott. A csomagolása inkább a régi tradíciókat követi, nem tartalmaz újdonságot, de egy végtelenül boldog Mikulást ábrázol.

Mind a hat Mikulást ajánlanák kollégáink, de az egyértelműen látszik, hogy a nagy favorit a Tibi, a Milka és a Kinder. Ez alapján pedig felmerül a kérdés: biztos, hogy „fillérekért” nem kaphatunk minőséget? A Tibi ugyanis a hat csokoládé közül a legolcsóbb volt…

Szerző: Bruszel Dóra