KiVi Ház – Újabb 24 bölcsődei férőhellyel gazdagodott a város
Fotó: Trifonov Éva

A Kicsik Vidám Háza Mini Bölcsőde ünnepélyes átadóeseményét tartották meg hétfőn. A bővítéssel újabb 24 bölcsődei férőhellyel gazdagodott a város, így segítve a szülőket a munkaerőpiacra való visszatérésben. Nyíregyházán prioritást élveznek az óvoda- és bölcsődefejlesztési projektek, az elmúlt években mind a 9 önkormányzati bölcsőde megújult, valamint két új is épült.

A Szeretethang Gyermekjóléti Közhasznú Egyesület 2009-ben kezdte el Nyíregyházán az alternatív gyermekjóléti alapellátást, kezdetben családi napköziként, majd családi bölcsődeként tevékenykedtek.

„A Kicsik Vidám Háza Mini Bölcsőde – KiVi – 0-tól 3 éves korú gyermekek alapellátását végzi. A TOP-os pályázat jóvoltából intézményi kategóriába sikerült kerülnünk. 3 csoportszobával bővültünk, 24 gyermek alapellátását tudjuk végezni, 24 családnak vagyunk egy biztonságos bázisa” – nyilatkozta Domokosné Petromán Andrea, a Szeretethang Gyermekjóléti Közhasznú Egyesület elnöke.

A projekt nemcsak a gyermekeknek nyújt színvonalas alapellátást, de a szülőket is segíti a munkaerőpiacra történő visszatérésben, emellett a beruházás új munkahelyteremtéssel is jár. A megnyitón dr. Kovács Ferenc polgármester elmondta, ezek a célok a városvezetés számára kiemeltek. Hozzátette, Nyíregyházán az elkövetkező időszakban több ezer munkahely jön létre, melyekre most kell felkészülni. Az elmúlt években mind a 9 önkormányzati bölcsőde megújult, valamint két új is épült.

„Erre nagy szükség lesz, azért, hogy segítsük a munkavállaló fiatalokat, családokat. De önmagában ez a város érdeke is, mert ha nem lesz elég munkaerő, nem tudjuk ilyen formában is segíteni, hogy fejlesszük a bölcsődéket, óvodákat, akkor ez problémákat okozhat. Erre most kell gondolnunk, ezért örülök, hogy az önkormányzat mellett 2 bölcsődefejlesztésünk van, jelenleg eszközbeszerzés folyik. 11 bölcsődéje lesz az önkormányzatnak, de bekapcsolódtak az egyházak is, legutóbb a református bölcsőde, a Mustármag átadásán voltam, és vannak ilyen magánvállalkozások is” – emelte ki dr. Kovács Ferenc polgármester.

Az ünnepségen elhangzott, a projekt a Szeretethang Gyermekjóléti Közhasznú Egyesület elmúlt 15 évi munkájának egyfajta megkoronázása. A beruházás szeptember végén zárult le, de szerették volna egy kiemelt ünnepkörhöz kapcsolni a rendezvényt, így esett a választás az adventi időszakra. Az intézmény jelenleg 24 gyermek ellátását biztosítja, azaz telt házzal működik.

Kapcsolódó galéria

Megnyitott a Kicsik Vidám Háza Mini Bölcsőde