Kiütéssel jutott tovább a Szpari
4–0-ra győzött a Vác ellen a Nyíregyháza Spartacus a Magyar Kupában.

Az ujjtöréssel bajlódó Szokol Zsolt és a sérülés után visszatérő Luis Ramos is a kezdőben kapott helyet.

Nyíregyháza Spartacus–Vác 4–0 (4–0)

Városi Stadion, 700 néző

Jv.: Lovas László (Szpisják, Viczián)

Nyíregyháza: Ovszijenko – Szokol, Rakovic, Rubus, Törtei – Ramos, Zofcák (Kapacina 75. p) – Kostic (Csorba 65. p), Abdouraman, Rezes – Pölöskey (Pálinkás 56. p)

Vezetőedző: Mátyus János

Vác: Palásthy – Balogh, Tányéros, Balazsin, Pölöskei (Frank 65. p), Rusvay (Obot 77. p), Kószás, Rása, Németh, Gulyás (Görgényi 83. p), Pallagi

Vezetőedző: Sisa Tibor

A 4. perc hozta az első helyzetet, Pölöskey beadásáról alig maradt le Abdouraman. Majd Zofcák ment el a jobb oldalon, szögletre mentettek a védők. A sarokrúgás után Rakovic fejelhetett tisztán, de mellé bólintott. Az első tíz percben több lehetősége is volt a Szparinak, de nem sikerült gólt szerezni. A 15. percben Kostic hozta fel a labdát, majd 25 méterről lőtt, de mellé szállt a labda, majd három perccel később Pölöskey jobb oldali beadása után az oldalhálóban landolt a játékszer, Abdouraman tisztán érkezett volna középen. A 20. percben viszont gólt lőtt a Szpari. Egy formás Zofcák–Kostic összjáték végén utóbbi adta be szélről a labdát, Mohamadou Abdouraman pedig a kapuba lőtt, 1–0. Majd ismét Abdou ! Két perccel később Rezes László adta be a labdát, és Abdouraman ezt is bepasszolta, 2–0. A 25. percben újabb nagy helyzet végén Szokol lőtt kapura, de a gólvonalról szögletre mentettek a védők. A sarokrúgás után Szokol Zsolt emelkedett a legmagasabbra, és a kapuba fejelt, 3–0. A gólok után is a Spartacus maradt támadásban, Abdouraman lőtt szorongatott helyzetben mellé. A 42. percben növelte előnyét a Szpari, Szokol beadása után Abdouraman tette vissza lövésre a labdát Rezes Lászlónak, aki egy szép csel után a kapuba bombázott, 4–0! Az első félidőben parádésan játszott a Nyíregyháza, és magabiztosan vezetett.

További képekért kattintson a fotóra!

A második félidő is hazai helyzettel indult, Törtei lövését blokkolták a védők, majd Rezes elől mentettek. A 49. percben Rezes lőtt a kapuba egy remek csel után, de les miatt nem adta meg a gólt a játékvezető. Nem sokkal később Törtei ment el a bal oldalon, az utolsó pillanatban szögletre mentettek előle. A 60. percben egy szép támadás végén Zofcák csavart 20 méterről fölé, maradt a négy gólos Szpari előny. A második játékrész első felében is a hazai csapat birtokolta a labdát, a Vácnak nem volt helyzete. Zofcák tüzelt ismét távolról, ezúttal mellé lőtt. Vissza vett a tempóból a Spartacus, kevesebb lehetőség alakult ki a vendég kapu előtt. Az egyik akció végén viszont Csorba lőtt 16 méterről, a kapufáról pattant ki a hatalmas bomba után a labda. Az eredmény nem változott, a Nyíregyháza magabiztosan nyert, és továbbjutott a Magyar Kupában.

Mátyus János: – Nagyon jól játszottunk az első félidőben, és örülök a továbbjutásnak. A meccs előtt azt szerettem volna, hogy a papíron meglévő osztálykülönbséget eltüntessük, ez sikerült. 

A Szpari–Vác meccset teljes egészében megnézhetik az NYTV-n, szerdán 20.30-tól !  

Dankó László

(Fotó: Trifonov Éva)