Kitüntetés kiváló vöröskeresztes munkáért

Virág Gyuláné több évtizeden át tartó karitatív munkájáért kapta meg a Vöröskeresztes Tevékenység Kitüntetés Gyémánt fokozatát. A szervezetben 45 évvel ezelőtt kezdte meg a munkát. Először alapszervezeti tagként, majd alapszervezeti titkárként dolgozott, később megyei vezetőségi tag lett, most pedig a Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szervezetének alelnöki tisztségét tölti be. Több mint négy évtizeden át többszörös véradóként rendszeresen segített a betegeken. De vöröskeresztes munkája során mindig fontosnak tartotta a szociális tevékenységet is: folyamatosan részt vesz a karitatív szervezet adománygyűjtésein. Virág Gyuláné azt mondta: vöröskeresztes munkája színes, szép és sokrétű. Tevékenyen részt vesz a felnőttképzésben, a fogyatékos személyeknek nyújtott támogatói szolgálat munkájában és az elsősegélynyújtás tanfolyam résztvevőinek vizsgáztatásában, a versenyek lebonyolításában. Karitatív munkájáért már több elismerést kapott, a Vöröskeresztes Tevékenység Kitüntetés Gyémánt fokozatát vehette át.

– Ez a gyémánt fokozatú kitüntetés a legfontosabb most számomra – mondta Virág Gyuláné. – Úgy gondolom, hogy az elkövetkezendő időben még nagyobb odaadással és örömmel végzem majd a vöröskeresztes munkát.

Virág Gyuláné a rangos elismerést Orosháza-Gyopárosfürdőn, az idén 135 éves Magyar Vöröskereszt világnapi ünnepségén vehette át.

F. A.