Kitárulnak a fürdõ kapui a nyíregyházi nyugdíjasoknak

A témában a csütörtöki sajtótájékoztatót megelõzõen kapott részletes kommunikációs anyag szerint a pályázaton elnyert összeg bruttó 15 millió forint, amibõl a pályázó 12 millió forintot fordít a szolgáltatások megvásárlására, a fennmaradó 3 millió forintból a program szakmai elõkészítését, informatikai hátterének fejlesztését, nyomdai munkálatait, a program megvalósítását, koordinálását, valamint a kötelezõ nyilvánosságbiztosítását finanszírozza.

 

Az Élmény- és Parkfürdõben

 

A program kedvezményezettjei a lakcímkártyájuk szerint nyíregyházi illetõségû nyugdíjasok, akik egyszerre egy jegyet igényelhetnek, s ha marad (és az elsõt kihasználták), újra kérhetnek. Az elérhetõ egész napos úszási, gyógyfürdõzési szolgáltatásokat a kedvezményezettek a Sóstó-Gyógyfürdõk Zrt. – mint Szolgáltató – által üzemeltetett nyíregyházi Aquarius Élmény- és Parkfürdõben vehetik igénybe.

 

Tízezer jegy

 

A Szolgáltató 10 000 darab sorszámozott úszó- és fürdõjegyet (továbbiakban: jegy) bocsát ki 1200 Ft/db bruttó értékben a nyíregyházi nyugdíjasok részére 2018. május 29-étõl, keddtõl kezdõdõen, de ez az igénylõknek nem kerül pénzbe! A jegyek igénylési idõszaka a tervek szerint június 30-ig tart, de amennyiben eddig nem fogy el a 10 000 jegy, az igénylés idõszaka egy-egy hónappal újra és újra meghosszabbodik addig, míg az összes jegy el nem fogy, de legkésõbb november 30-áig. Ehhez viszont a helyszínen regisztrálni kell bizonyos okmányok felmutatásával, s (kizárólag munkanapokon) máris igénybe lehet venni az egész napos úszó- és fürdõszolgáltatást, de a különdíjas szolgáltatások (szauna, gyógy­szolgáltatás, étkezés stb.) használatára nem jogosít.

 

Már ki lehet használni az ingyenes fürdõzés lehetõségét a nyugdíjasoknak

 

A Nyíregyházi Sportcentrum Nonprofit Kft. sikeres pályázata következtében a nyíregyházi lakcímkártyával rendelkezõ nyugdíjasok legalább egyszer igénybe vehetik a programban az egész napos úszási, gyógyfürdõzési szolgáltatásokat a Sóstó-Gyógyfürdõk Zrt. – mint a program Szolgáltatója – által üzemeltetett nyíregyházi Aquarius Élmény- és Parkfürdõben. Az alábbiakban a programmal leggyakrabban felmerülõ kérdésekkel kapcsolatosan adunk tájékoztatást a kapott sajtóanyag alapján.

– Hol igényelhetek ingyenes fürdõjegyet?

– A jegyeket 2018. május 29-étõl az Aquarius Élményfürdõ erre a célra kijelölt pénztárában lehet igényelni és átvenni. A Parkfürdõ 2018. június 2-ai, szombati megnyitását követõen a Parkfürdõ oldalon erre kijelölt pénztár szintén rendelkezésre áll majd.

– Mikortól igényelhetek ingyenes fürdõjegyet?

– A jegyek kibocsátása 2018. május 29-én kezdõdik és 2018. június 30-áig, vagy a jegyek elfogyásáig tart. Amennyiben 2018. június 30-áig vagy július 31-éig stb. a jegyek nem fogynak el, a kibocsátás 1-1 hónappal automatikusan meghosszabbodik, maximum 2018. november 30-áig.

– Egyszerre mennyi jegyet igényelhetek?

– Egy jogosult alapértelmezetten egy jegyet kaphat, de a beváltást követõen minden meghosszabbított igénylési hónapban újra igényelhet egy jegyet, ha a kibocsátás még nem ért véget. Egy példával élve: valaki regisztrál május 29-én, de nem jön el fürdeni, csak július 9-én, és az igényelhetõ jegyek nem fogynak el június 30-áig, és az igénylés lehetõsége meghosszabbodik július 31-éig, akkor a július 9-ei fürdõzés után újra regisztrálhat egy újabb jegy­ért. Úgy nincs lehetõség újabb regisztrációra, ha az elõzõ jegyét nem használja fel valaki!

– Kell regisztrálnom?

– Igen, a jegyek kibocsátása regisztrációhoz kötött. A regisztrációhoz az igénylõnek az alábbi okmányait kell felmutatnia: személyi igazolvány, lakcímkártya, nyugdíjfolyósítási törzsszámigazolás. A Szolgáltató az igényléskor az erre a célra kifejlesztett számítógépes programban nyilvántartásba veszi a jegy felhasználására jogosult adatait (kiadott jegy sorszáma, nyugdíjfolyósítási törzsszám, személyi igazolvány száma, lakcím).

– Csak személyesen regisztrálhatok?

– Nem. Mivel a jegyek kiadásánál sorban állás valószínûsíthetõ, így nem kötelez a Szolgáltató mindenkit személyes megjelenésre a regisztrációnál. Úgy is megoldható a regisztráció, hogy a férj vagy a feleség, vagy a gyermek vagy az unoka, vagy akár a szomszéd jön regisztrálni. Így egy ember akár több fõ részére is regisztrálhat, de AMI FONTOS: a regisztrálónak fel kell mutatnia valamennyi regisztrációhoz a szükséges okmányokat, tehát a személyi igazolványt, lakcímkártyát, nyugdíjfolyósítási törzsszámigazolást.

– Mikor és hol használhatom fel a fürdõjegyet?

– Az igényelt fürdõjegyek 2018. június 4. – november 30. között használhatók fel az Aquarius Élmény- és Parkfürdõben, egész napos úszó- és fürdõszolgáltatás igénybevételére, CSAK MUNKANAPOKON! A jegy különdíjas szolgáltatások (szauna, gyógyszolgáltatás, étkezés stb.) igénybevételére nem jogosít.

– Ki használhatja fel az ingyenes fürdõjegyet?

– A jegyet csak az igénylõ, a jegyhez regisztrált nyugdíjas használhatja fel személyesen, az át nem ruházható. A jegy csak az akció érvényességi idején belül használható fel szolgáltatásigénylésre, nem meghosszabbítható!

– Mit kell vinnem a belépéshez?

– A szolgáltatás igénybevételénél a jegy jogosult beváltója a pénztárosnak személyi igazolvánnyal köteles igazolni személyazonosságát, és az igényelt papír alapú jegyet köteles leadni a pénztárosnak, aki érvényteleníti és bevonja azt. A beváltást a pénztáros rögzíti a számítógépes nyilvántartásba.

– Elõfordulhat, hogy nem mehetek be az ingyenes jeggyel?

– Megtagadja a Fürdõ a belépést, ha a jegy bemutatója nem tudja magát személyi igazolvánnyal igazolni, vagy a nyilvántartásból az állapítható meg, hogy nem az arra jogosult kíván belépni a jeggyel, vagy a jegy egyszer már beváltásra került a számítógépes nyilvántartás szerint. (A jegy birtokosának felelõssége, hogy ne tegye lehetõvé senkinek a jegy másolását!)

– Hogyan kezeli a Szolgáltató az átadott adataimat?

– A jegy átvételével a jegy beváltásra jogosultja egyben hozzájárul személyes adatainak kezeléséhez is az Adatkezelési Tájékoztatóban foglaltak szerint. Az adatkezelésre a Szolgáltató Adatvédelmi Szabályzata vonatkozik, mely a helyszínen, illetve a Szolgáltató honlapján (sostort.hu) megtekinthetõ. A program befejeztével a Szolgáltató az adatbázist megsemmisíti, ezt követõen a Szolgáltatótól semmilyen tételes adatszolgáltatás vagy abból kinyerhetõ származtatott adat nem kérhetõ!

Címek és elérhetõségek:
Aquarius Élményfürdõ: 4431 Nyíregyháza, Fürdõház tér 2., telefon: 06-30/539-8031, Parkfürdõ: 4431 Nyíregyháza, Berenát u. 1–3., telefon: 06-30/605-3392. A program valamennyi szervezõje nevében jó egészséget és élményekkel teli fürdõzést kíván a Szolgáltató.