Kitart a nyugodt, tavaszias idő
Fotó: Illusztráció

Csütörtökön az ország nagy részén napos idő lesz a jellemző. Csapadék nem várható. Mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 15 fok között várható.

Csütörtökön az ország nagy részén napos idő lesz a jellemző, de az északkeleti határ közelében lehetnek tartósabban felhős területek is, ott a látási viszonyok is csak lassabban javulnak. Csapadék nem várható. Mérsékelt marad a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 15 fok között várható, de északkeleten néhol ennél hűvösebb lehet. Késő estére 3, 9 fok közé csökken a hőmérséklet.

Csütörtök este, péntek éjjel ismét párássá válik a levegő, főleg az északkeleti és nyugati tájakon (zúzmarás) köd, valamint alacsonyszintű rétegfelhőzet képződhet. Másutt derült, vagy gyengén felhős idő valószínű.

Számottevő csapadék nem valószínű, de a ködös, rétegfelhős tájakon szitálás, esetleg átmeneti ónos szitálás előfordulhat. A légmozgás mérsékelt marad. A hőmérséklet hajnalban -3 és +4 fok között alakul, az ország északi felében a fagypont alatti hőmérsékletekkel.

 

Forrás: hirado.hu