Kiss Norbert - Maradt bennem tüske a Nürburgring után

A felénél jár a kamion Európa-bajnoki sorozat. A Révész Racing magyar pilótája, Kiss Norbert nagy előnnyel vezet összetettben. Az EB szeptemberben folytatódik. 

Remekül sikerült a kamion Európa-bajnokság első fele Kiss Norbert számára. A nyíregyházi Révész Racing pilótája nagy előnnyel vezet összetettben négy versenyhétvége után. Minden futamon ő volt a leggyorsabb az időmérő edzésen, bár legutóbb Németországban vitatható körülmények között törölték az idejét. A hivatalos indoklás szerint azért, mert füstölt a versenygépe az egyik kanyarban. 

- Maradt bennem tüske, mert igazságtalannak tartom a döntést. Pont úgy füstöl a kamionunk mint a többieké, ugyanilyen volt az egész eddigi szezonban, és azon a hétvégén szombaton is. Aztán vasárnap az időmérő után büntettek meg, úgy érzem azért, hogy egy hazai versenyzőnek legyen esélye a győzelemre - mondta Kiss Norbert háromszoros Európa-bajnok kamionversenyző. 

A címvédő végül így is remekül szerepelt a Nürburgringen, és többször is dobogóra állhatott. A csapat elégedett az eddigi teljesítménnyel. 

- Sokat dolgoztunk a versenygépen, de a fölényünk azért minket is meglepett. Úgy érzem a riválisok elengedték ezt a szezont, és már a következő évi fejlesztésekbe fogtak, de egy percre sem engedhetünk ki, mert az EB fele még hátravan - mondta Kozák Attila csapatvezető. 

A kamion EB sorozat szeptemberben Csehországban folytatódik, majd Belgium, Franciaország és Spanyolország következik. Mivel sűrű a versenynaptár, a helyszínek között nem jön vissza a csapat Magyarországra, így fontos lesz a megbízhatóság, mivel szerelési lehetőség csak korlátozottan áll majd a csapatok rendelkezésére.