Kiss Norbert két győzelemmel kezdett

Elkezdődött a 2024-es kamion Európa-bajnokság, a Révész Racing ötszörös Európa-bajnoka, Kiss Norbert pedig ott folytatta, ahol tavaly abbahagyta. Misanóban debütált az új típusú kvalifikációs rendszer, mely a korábbival ellentétben nem két, hanem három szakaszból áll. Kiss Norbert teljesen más dimenzióban versenyzett mint a többiek, a leggyorsabb volt, és hét tizedet vert a többiekre, így megszerezte az első rajtkockát. 

A hétvége első versenyén a rajt után megőrizte első helyét a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző magyar pilóta, miközben mögötte nagy csata alakult ki. Jochen Hahn üldözte, és elkezdett esni a verseny végén az eső, de ez sem akadályozta meg a címvédőt abban, hogy elsőként intse le a kockás zászló. 

- Jól sikerült az időmérő, és a verseny is. Köszönöm a csapatnak, jó munkát végeztek télen. A vége kicsit trükkös volt az eső miatt, egyszer a kerékvetőn meg is csúsztam, de sikerült korrigálnom, nem csúsztam ki a kavicságyba, de ott sok előnyt elvesztettem. A folytatásban figyeltem Hahn-t, hogy annyi maradjon a távolságból, hogy ne legyen szoros a vége. Örülök a győzelemnek, remekül kezdtük az idényt – mondta Kiss Norbert a futam után.

A nap második versenyén, a fordított rajtrácsos futam második rajtjánál – az elsőt megállították egy ütközés miatt - már az első kör után a negyedik helyen haladt a MOL által is támogatott Kiss Norbert, majd Albacete mellett is elment. Az 5. körben Halm mellé is bebújt, és az élen haladó Kursimot üldözte, akit két körrel később a külső íven megelőzött. Ehhez az is kellett, hogy Halm nekiment Kursimnak, utóbbi defektet kapott. A Révész Racing pilótája folyamatosan növelte előnyét, és végül a második futamot is megnyerte, így két győzelemmel kezdte a szezont. 

- Nagyon jó napot zártunk, két győzelemmel. A fordított rajtrácsos verseny kalandos volt, mert az első rajtnál ketten is összeakadtak. A második rajtnál igyekeztem rögtön támadni, és miközben Hahn és Alabacete egymással harcolt, megelőztem őket, majd kellett egy kis szerencse is, amikor Halm és Kursim ütközött egymással. De gyorsak voltunk, erősek voltunk, és maximális pontot szereztünk, vezetjük a bajnokságot – értékelt Kiss Norbert a verseny után.

Vasárnap 13.25-kor és 16.20-kor startol a harmadik és a negyedik futam.