Kispályás bajnokság - kedden rendezik a Szuperdöntőt a Városi Stadionban

 120 csapat vett részt az idei kispályás bajnokságban. Folyamatosan rendezték a találkozókat a Városi Stadion salakpályáin, pénteken pedig befejeződött a szezon. 11 csoportban játszottak az együttesek, az öregfiúknál három csoportot is kialakítottak. Született egy kiemelkedő eredmény is, a T-Forg Trans együttese ugyanis az „A” csoport mellett az Old Boys első osztályt is megnyerte. A bajnokok számára kedden rendezik a Szuperkupa döntőt.

- A csoportok győztesei számára rendezzük a finálét, hogy kiderüljön, ki a 2017/2018-as idény szuperbajnoka. Augusztusban keződik a következő szezon, remélem hasonlóan sikeres lesz mint a mostani – mondta Dajka László főszervező.

Július 10-ig lehet nevezni a következő idényre, 12 új gárda már jelezte indulási szándékát, és visszalépések miatt 125-130 csapat vehet részt a következő bajnokságban. Örömteli, hogy sok fiatal gárda is indul, középiskolai csapatok, baráti társaságok is neveztek. Július végén pedig a strandfocié lesz a főszerep. Július 19-22 között a sóstói strand lesz a helyszíne a hagyományos Fatum Porperty Kupának, melyre az ország különböző pontjairól 44 gárda nevezett – köztük négy női együttes is. Két hét alatt betelt a létszám, ez is jelzi, hogy a rendezvény és a strandfoci is egyre népszerűbb.

Dankó László