Kispálya - megkezdődött a bajnokság őszi idénye, rögtön nagy csatákkal

Új néven, de változatlan népszerűséggel zajlik a Decathlon-Konyha Möbel Városi Kispályás Labdarúgó Bajnokság. Kilenc új gárda nevezett az idei szezonra, 12 csapat viszont nem indult. Főleg azok az együttesek léptek vissza, ahol középiskolás diákok futballoztak, ők ugyanis egyetemi tanulmányaik miatt az ország különböző részeire költöztek. 117 csapat nevezett, és három öregfiúk csoportot is indítottak a szervezők.

- Három csoport van most az öregfiúknál, de egyre többen szeretnének itt indulni, és természetesen olyan gárdák is vannak, akik már itt is indítanak együttest. Igazi örömfocit láthatnak a nézők, és eddig sportszerűek voltak a találkozók - mondta Dajka László, a Nyíregyházi Sportcentrum főszervezője.

Az elmúlt években több fejlesztés is volt a Városi Stadionban, így jobb körülmények között játszhatnak a csapatok. Öltözőket, zuhanyzókat újítottak fel, ledes világítást kaptak a pályák, így kés este is lehet futballozni. Jelenleg fél nyolckor is kezdődnek még mérkőzések, ami a lebonyolítást is megkönnyíti. Javítottak a salakos pályák állapotán, és a következő időszakban a kispadokat is felújítják. A bajnokság október végéig tart, de szinte azonnal indul a terembajnokság a Zrínyi Tiszavasvári úti tornacsarnokában. Itt keddenként rendeznek majd találkozókat, és 40 együttes nevezhet. 18 gárda már jelezte részvételi szándékát.

Dankó László