Kishúgot kapott a Szpari – torna szakága is van a Spartacusnak!

 Tiszavasvári út, raktárépületek, hangárok egymás mellett. Az arra közlekedők közül senki meg nem mondaná, hogy az egyikben egy tornacsarnok kerül kialakításra. Hónapok óta dolgoztak a szakemberek, és az épületbe lépve egyedülálló körülmények fogadnak.

- Ennek a szőnyegnek az egyik fele kemény, a másik oldala puha. Speciálisan tornához lett kifejlesztve. De a szivacsgödrünk is egyedi, egy fém emelvényt készítettünk, a több méter mély gödröt pedig speciális, erre a célra gyártott szivacsokkal töltöttük fel. Itt gyakorolhatják az ugrásokat a gyerekek – mutatta be az ezer négyzetméteres termet Hubacsek László vezetőedző.

Ő Budapestről érkezett, korábban ott foglalkozott aerobik oktatással. Ma 135 gyerek felkészülését irányítja a Nyíregyháza Spartacusnál. Igen, nem elírás, a Spartacusnál. Már torna szakága is van a klubnak.

- Jelenleg 98%-ban lányok alkotják a csapatot, de várunk további fiúkat is, akik szeretnénk tornázni, aerobikozni. Eddig a Szparinak csak labdarúgó együttese volt, most mondhatjuk, hogy kapott a focicsapat egy kishúgot – mondta Révész Viktória megnyitójában.

A tulajdonos Révész Bálint szeretett volna egy olyan helyet kialakítani, ahol a gyerekek biztonságosan, jó körülmények között készülhetnek. A beruházás magántőkéből valósult meg.

- Nyíregyházán is tehetséges gyerekek vannak, most kaptak egy lehetőséget, hogy megmutassák, mit tudnak. Nagyon jó a várossal a kapcsolat, ez a tornacsarnok a társadalmi szerepvállalás része, szeretném ezzel az itt élő fiatalokat segíteni – mondta Révész Bálint tulajdonos.

Tavasz óta készülnek a csapat tagjai, de csak most költözhettek az új helyre. A szülők is szombaton láthatták először a tornacsarnokot.

- Egy nemzetközi verseny lesz az első komolyabb fellépésünk, majd a Magyar Kupában szeretnénk elindulni. Nagyon lelkesek a lányok, és számunka a legfontosabb, hogy jól érezzék magukat, élvezzék a mozgást. Olyan eszközökkel szereltük fel a termet, mely az ízületeiket is kíméli. Bármikor csatlakozhatnak hozzánk azok, akik szeretnének aerobikozni, egyetlen feltétel, hogy betöltsék a 3 éves kort – mondta Takácsné Gál Krisztina edző.

Az ünnepélyes teremavatáson Dr. Kovács Ferenc is részt vett. Nyíregyháza polgármestere szerint tovább bővült a fiatalok számára a lehetőség, hogy sportoljanak.

- Örülök a tornacsarnoknak, mert láttam már ezeket a lányokat versenyezni, tudom, hogy komoly eredményeket értek el. Szakképzett oktatók, jól felszerelt terem várja őket. Ez nagy öröm számunkra, büszkék lehetünk rá. Ahogy a vezetőedző elmondta, ilyen körülmények nem csak az országban, de Európában sincsenek – mondta Dr. Kovács Ferenc polgármester.

Az átadón a gyerekek kis ízelítőt is adtak tudásukból, mely szintén egyre közelebb van az európai elithez.

Dankó László