Kis Vakond Tábor

Kedd délelőtt érkeztünk meg Sóstógyógyfürdőre, ahol negyed évszázada nyitotta meg kapuit a Kis Vakond Tanoda. Ahogy beléptünk az udvarra, láttuk, gyerekek sorakoztak. A sorverseny eredményhirdetésére vártak. Ezen a helyszínen több éve táboroztatja a nyíregyházi önkormányzat a város általános iskolásait. Ebben az évben 8 turnusra jelentkezhettek a gyerekek, akik napközis tábori rendszerben vehetnek részt a foglalkozásokon. A harmadik héten 86 gyermek tölti nyári szünetének egy részét a táborban.

 

Gazdag, sokrétű programok



Sziky Károlyné programkoordinátor azt mondta, hosszú múltra tekint vissza a Kis Vakond Tanodába szervezett napközis tábor, ahol nagyon magas szakmai színvonalon végzik a munkájukat a nevelők. Nagyon gazdag, sokrétű programot biztosítanak a gyerekeknek, ahol teljes biztonságban tudhatják a szülők gyerekeiket.


Ahol fontos a testi és a lelki nevelés

 

A Kis Vakond Gyermektábor 25 éve működik Nyíregyházán. Kellemes környezetben, a személyi és tárgyi feltételek megléte mellett tölthetnek el az iskolások egy-egy hetet. A gyerekekkel foglalkozó pedagógusok nagy hangsúlyt fektetnek a személyiségformálásra és a testi nevelésre. Ennek érdekében a táborozók szinte az egész napot a szabadban töltik.

További képekért kattintson a fotóra!

Vasváry Zoltán táborvezető kifejtette, a Kis Vakond Gyermektáborban csupa-csupa játékkal várják a táborozókat. Elsősorban a mozgásos játékokra építenek, a sor- és váltóversenyekre, kispályás labdarúgásra, kidobós játékokra, de mellette csocsóznak és énekelnek is a gyerekek. A táborvezető hozzátette, nagyon népszerű a vízharc játék is.

A tábor programjai hozzájárulnak a gyerekek fejlődéséhez. A velük foglalkozó pedagógusok úgy alakítják a gyerekek napirendjét, hogy ott a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki jól érezze magát.

 

1 millióval több jut idén a táborokra

 

Nyíregyháza önkormányzata ebben az évben 20,4 millió forinttal támogatja a táborokat, ez 1 millióval több mint tavaly. 8 héten keresztül reggel 8-tól délután 4-ig biztosítanak hét helyszínen szabadidős elfoglaltságot 1600 gyermeknek és 277 főnek, akik önköltséges formában, 15 ezer forint térítési díj mellett táboroznak. Programok várják a gyerekeket a múzeumfaluban, az Arany János iskola Úszótáborában, a Szőlőskerti Angol Nyelvi Táborban, a Sóstóhegyi Angol-Német Nyelvi táborban, a Göllesz táborban, a Kis Vakond Táborban és Nyírszőlősön a Focitáborban.

M. E.

(Fotó: Szarka Lajos)