Kis Vakond Gyermektábor Nyíregyházán

Már a 24. alkalommal nyitotta meg kapuját a nyári szünidő idején a Kis Vakond Gyermektábor. Idén nyáron 8 turnusban fogadják az önkormányzat által támogatott napközis táborban az iskolásokat, ez a hét már a 7. turnus. A sóstói Kis Vakond Gyermektáborban ebben az évben több mint 500 gyermeket fogadnak.

– Most először jöttem ebbe a táborba – mesélte Kovács Áron. – Nagyon szeretek táborozni, jól érzem magam, mert itt mindenki kedves velem, a gyerekek és a tanárok is.


VAKONDOLIMPIÁN VERSENYEZHETNEK A GYEREKEK

 

A Kis Vakond Gyermektáborban minden évben versenyezhetnek a gyerekek. Idén Vakondolimpián vehetnek részt a táborozó kisdiákok, akik egyéni, páros és csapat versenyeken mérhetik össze ügyességüket.

– A gyerekek szeretnek mozogni, versenyezni, ezért gondoltuk azt, hogy idén Vakondolimpiát rendezünk a kisdiákoknak – mondta Vasvári Zoltán táborvezető. – A gyerekek minden reggel úgy jönnek ide, hogy bennük van a versenyláz, vajon aznap hogy teljesítenek, és ki nyer érmet. Most, már a 7. turnus közepén azt mondhatom, hogy a gyerekeknek nagyon tetszik ez a verseny.

A Vakond Olimpián a gyerekek megmutathatják, hogy megy nekik a célbadobás, a célbaugrás, a távolugrás, a futás, a petang, a csocsó, az asztalitenisz és a foci, de a kicsik tűzharcban, vízharcban és számháborúban is megmérkőznek.A Vakondolimpián legjobban teljesítő gyerekek érmet kapnak.

 

TÖBB MINT 300 NYÍREGYHÁZI GYERMEK INGYEN TÁBOROZHAT

 

Nyíregyházán idén nyáron 1600 gyermek vesz részt önkormányzati napközis táborban, közülük 308-an ingyenesen táborozhatnak, 228-an pedig 50 százalékos kedvezménnyel.

F.A.