Kis magyar táncrajz – Rendhagyó néprajzi óra a Kölyökvárban!

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Néptánc Egyesület következő programja igazi kuriózum, különleges program, különleges előadókkal!

– A rendhagyó néprajzi óra szerkesztője és moderátora Sikentáncz Szilveszter, az Örökség Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület elnöke. A Göncöl Zenekar muzsikájára a Duna Művészegyüttes táncosai mutatják be a viseleteket és a táncokat. Közülük többen, korábban a Művészeti Szakgimnázium táncos növendékei voltak, egyikük az elmúlt években a Táncművészeti Tagozat mestereként oktatott az intézményben! A megyei szakmai továbbképzés keretében megvalósuló program nyitott, bárki látogathatja, belépődíj nincs, de egy előzetes, regisztrációs jelzést kérnek a résztvevők létszámának és nevének feltüntetésével az egyesület közösségi oldalán (facebook.com/SZSZBMNE), üzenet formájában! – tájékoztatta szerkesztőségünket Demarcsek György, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Néptánc Egyesület elnöke.

Pénteken és szombaton délután az ifjúsági és felnőtt korosztályt, szombat délelőtt pedig a gyermekek jelentkezését várják!

 

Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Néptánc Egyesület