Kis Doboznyi Szeretet: akció a múzeumban

 

Közel évtizedes hagyománya van a Rotary Clubbal közös ünnepeknek a Jósa András Múzeumban. Ezt az együttműködést erősítette meg egy újabb szerződés alkalmával Dr. Rémiás Tibor igazgató úr, illetve a Rotary Club Nyíregyházi Egyesületének soros elnöke.

 

További képekért kattintson a fotóra!

Fotó: Szarka Lajos

 

– A múzeummal több megállapodásunk van  tájékoztatott Urbán Lajos elnök úr – az eddig kialakult hagyományokat bővítjük. A mikulás ünnepséget együtt megcsináljuk, ami a hátrányos helyzetű meghívott gyerekeknek szól, körülbelül 400 fővel. Ezt követő nagyrendezvényünk a Jósa András Múzeum és a Rotary együttműködésében az ún. Húsvétoló, amikor hagyományőrző népi játékokat és vetélkedőt szervezünk általános iskolás gyerekeknek.

 

A Kézzelfogható Egyesület közreműködésével egy tapintható kiállítás tavaszi megnyitóját készíti elő vakok és gyengénlátók számára a Rotary és a Jósa András Múzeum.

 

December 15-én az Egészségügyi Főiskolán rendez szeretetgálát autista közreműködőkkel a humanitárius szolgálat, mely nyitott minden városlakó előtt.

 

December elseje a Jósa András Múzeum napja.

 

Ekkor emlékeznek az alapítóra, koszorút helyeznek el sírjánál a temetőben, és most is beszámolnak az intézmény dolgozói az esztendőben végzett feladatokról, sikereikről. Ezen a napon nyílik a Megszületett című új időszaki kiállítás a közgyűjteményben.

– Lengyel testvérvárosunk, a Rzeszówi Múzeum hoz ide egy időszaki kiállítást, egy betlehemes kiállítást, jellegzetes lengyel szopkákat (pajtácskát) fogunk itt bemutatni. Nagyon szépek, úgyhogy mindenkinek ajánljuk. Egész advent időszakában, sőt még tovább is, január 15-ig látható ez a kiállítás – fogalmazott dr. Rémiás Tibor.

Az igazgató beszámolt az intézmény idei karácsonyi akciójáról, a Kis Doboznyi Szeretetről, melynek keretében december 20-ig várják a városlakók adományait, majd az ajándékokat a Rotary Clubbal közösen juttatják el a rászoruló emberekhez az adventi időszakban.


Matyasovszki Edit