Kinyitott a Nyíregyházi Állatpark – Védettségi igazolvánnyal újra látogatható a park
Fotó: Nyíregyházi Állatpark

Az első lehetséges napon, május elsején újra kinyitott a Nyíregyházi Állatpark is. Múlt héten elérte a négymillió főt a beoltottak száma, így ismét fogadhattak látogatókat Európa egyik legjobb állatparkjában, Sóstón. Mivel a vendégek védettségi igazolvánnyal rendelkeznek, így a parkban szabadtéren már nem kötelező a maszkviselés.

A bejáratnál felhívták az állatparkba érkezők figyelmét szombat reggel, hogy készítsék elő az igazolványaikat, mivel a jelenlegi szabályok szerint a 18 éven felüliek csak akkor mehetnek be a park területére, ha védettségi igazolvánnyal rendelkeznek. Ezt mindenkinek a pénztárnál kell felmutatni. Fél évig nem fogadhattak látogatókat a Nyíregyházi Állatparkban, a nyitás első napján, május elsején, szombaton sokan érkeztek a megye különböző településeiről Nyíregyházára. A vendégek között akadtak olyanok is, akik minden évben ellátogatnak Sóstóra.

Várták a nyitást

A Nyíregyházi Állatpark a bezárás miatt nagyjából 400 millió forintos kieséssel számol, a bértámogatással és az egyéb kormányzati segítséggel, valamint a tavaly nyári tartalékokból tudta eddig fenntartani magát. Az elmúlt hónapokban sok kisállat született és elkészült az India-ház is, ezek mind újdonságok a látogatók számára. Az állatpark dolgozói már nagyon várták a nyitást, de a közösségi oldalon kapott visszajelzések alapján a látogatók is.

„Nagyon boldogok vagyunk, hogy bármilyen feltételekkel, de nyitva lehetünk, és remélem, hogy a vendégek is. Természetesen a kormányrendeletet be kell mindenkinek tartani, nekünk meg be kell tartatni, tehát védettségi kártyával rendelkezők léphetnek be a parkba, viszont nekik akkor már a parkon belül nem kell maszk. Én a kollégákat azért arra kértem, hogy hordják a maszkot, illetve a zártabb állatházakban kiírtuk, hogy ha lehet, vegyék fel a maszkot a vendégek, de más korlátozás nincs. Én úgy gondolom, hogy nagy örömmel jön mindenki” – mondta Gajdos László, a Nyíregyházi Állatpark igazgatója.

A vendégek számára több helyszínen kihelyeztek kézfertőtlenítőket a park területén, a szolgáltatók pedig nagyobb távolsággal pakolták ki az asztalokat, ezzel is elősegítve a biztonságos védőtávolság megtartását.