Kinyitott a műjégpálya

Kinyitott a Bujtosi Szabadidő Csarnok melletti műjégpálya, folyamatosan érkeznek az iskolások a korcsolyapályára. A nyíregyházi önkormányzat az oktatási intézmények számára idén is biztosít jégidőt. A város általános iskolásainak így lehetőségük nyílik arra, hogy tanítási óra keretein belül korcsolyázhassanak.
Nagy öröm számunkra, hogy tudjuk folytatni ezt a nagyon szép hagyományt, idén is biztosítjuk a korcsolyázási lehetőséget a gyerekeknek – mondta Dr. Adorján Gusztáv önkormányzati képviselő. - Az önkormányzat közel 18 millió forintot fordít jégidő vásárlására. Ezt azt jelenti, hogy az iskolák számára biztosítjuk azt, hogy a gyerekek szervezett keretek között jöhessenek korcsolyázni. Emellett ebből az összegből az utánpótlás nevelésre is szánunk forrást, a jégkorongozni vágyó gyerekeknek is biztosítunk időt arra, hogy gyakorolhassák ezt a sportot. Szeretnénk, ha Nyíregyházán minden iskolás megtanulna korcsolyázni. Erre most itt a lehetőség, annak is, akinek nincs korcsolyacipője, mert azt itt a helyszínen 300 forintos áron bérelhet.

(További képeink a fotóra kattintva jelennek meg.)

A jégidőt – a korábbi évekhez hasonlóan – előzetes telefonos bejelentkezés alapján az üzemeltetőtől telefonon igényelhetik. Korcsolyázni hétköznaponként reggel 8 és délután 4 óra között mehetnek az iskolások, 4 órától 6 óráig a jégkorong utánpótlásban résztvevő gyerekek számára biztosítják a korcsolyapályát, utána pedig a városlakókat várják a műjégpályára. A korcsolyapálya hétfőtől csütörtökig este 7 és 9 óra között tart nyitva, péntekenként fél 5-től fél 7-ig, majd szintén este 7 órától 9 óráig várja a korcsolyázni vágyókat. Hétvégi napokon a műjégpálya délelőtt 10 és 13 óra között, majd félórás technikai szünetek beiktatásával egészen este 9 óráig tart nyitva.