Kinyílt a Nyíregyházi Televízió kapuja

 A kiállítást a tavalyihoz hasonló érdeklõdés fogadta. Idén is közel 150 diák pillanthatott be az NYTV kulisszatitkaiba. Megtekinthették a mozgófilmkészítés eszközeit a ’80-as évektõl napjainkig, láthatták a szalagos fekete-fehér képmagnót, az elsõ színes kazettás rendszereket, valamint a mai digitális kamerákat és eszközöket is. Miló Mihály, a Nyíregyházi Televízió vezetõ operatõre elmondta, a kiállítás igazi kuriózuma az a szalagos fekete-fehér képmagnum, ami 1975-bõl származik, de szintén különleges darabnak számít az akkori korszakra jellemzõ 8 milliméteres filmkamera is.
– Többségében informatikus és média tagozatos hallgatók látogattak el hozzánk, tehát olyan fiatalok, akik tanulnak az itt kiállított eszközökrõl a tanórákon. Úgy gondolom, a médiában jártas embereknek illik a szakma történetével is tisztában lenni, ezért mindenképpen hasznos a kiállítás. A diákok közül többen a vágással kapcsolatban tettek fel kérdéseket, de érdekelték õket a mûsorkészítés folyamatai, valamint a továbbtanulási lehetõségek is.
A diákok a történeti ismertetés után birtokba vehették a Nyíregyházi Televízió jelenlegi díszleteit és stúdióját, ahol megismerkedhettek a korszerû digitális kamerákkal és adásrögzítõ berendezésekkel, valamint kipróbálhatták a híradó súgógépét is.

A diákok a vezérlőből is végignézhették, hogyan zajlik a híradó felvétele