Kinevezték az új művészeti tanácsadót

A nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház új művészeti tanácsadója nem ismeretlen a teátrum történetében. 2003-ban tűnt fel először, majd 2004 és 2011 között szerződéses dramaturgként tevékenykedett a kőszínházban. Azóta egy-egy alkalomra szinte minden évben megfordult a városban. Olyan nagy sikerű darabok dramaturgjaként dolgozott, mint Az ügynök halála, A waterlooi csata, a Koccanás, a Kőműves Kelemen vagy az Énekes madár, melyek közül az utóbbi a 2014-es POSZT válogatón is szerepelt.

 

Sokféle igényt kielégíteni

 

Az új művészeti tabácsadót mind a Művészeti Tanács, mind a társulat elismeri, elképzelése szerint a színháznak sokféle igényt kell kielégíteni, a szórakoztató és nevelő funkción túl, meg kell tudnia szólítani valamennyi korosztályt – emelte ki Sediánszky Nóra.

– Azt szeretném, hogy a színház elsősorban egy olyan közeg lenne, ahol nem mi alkalmazkodunk egyfajta közízléshez, hanem inkább egy általános, humanista kultúraeszményhez és annak az emberközelivé tételéhez tudja a közönséget rászoktatni – fogalmazott az új művészeti tanácsadó.

 

Már dolgozik

 

Az országosan is elismert szakember a következő évad műsorának összeállításával, valamint a szereposztások megtervezésével már el is kezdte munkáját. Mindezek mellett odafigyel majd arra is, hogy az idei évad zökkenőmentes legyen.

Piszár Tünde