Kinevezték az új kormánybiztosokat - Dr. Szabó Tünde az Északkelet-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos
Fotó: Illusztráció

Péntek megjelent a Magyar Közlönyben az a 16 kormányhatározat, amelyben Orbán Viktor miniszterelnök kinevezte a kormánybiztosokat. Dr. Szabó Tünde, Nyíregyháza országgyűlési képviselője,  korábban sportért felelős államtitkár, az Északkelet-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztosként folytatja tovább munkáját a kormányban. 

A kormánybiztos tevékenységét a miniszterelnök a területfejlesztési miniszter, azaz Navracsics Tibor közreműködésével irányítja.

Feladatait a Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Nógrád megye és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye közigazgatási területét magában foglaló Északkelet-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zónára kiterjedően látja el.

Figyelemmel kíséri a Gazdaságfejlesztési Zónát érintő ágazati európai uniós és nemzeti forrásból megvalósuló fejlesztési koncepciók, tervek előkészítését és végrehajtását.

Tájékozódik a gazdasági szereplők által megvalósítani tervezett beruházásokról és fejlesztési igényeikről.

Véleményezi a Gazdaságfejlesztési Zónát érintő fejlesztési terveket – ideértve a turisztikai fejlesztési térség tervezésével és a tervezett turisztikai projektekkel kapcsolatos dokumentumokat is –, valamint a Gazdaságfejlesztési Zóna fejlesztéséhez kapcsolódó, európai uniós és központi költségvetési források biztosítását szolgáló döntések tervezeteit.

A döntésre, illetve annak előkészítésére jogosultnak javaslatot tesz fejlesztések megvalósítására, részt vesz a feladataihoz kapcsolódó kormányzati egyeztetéseken.