Kilenc utcában építenek önkormányzati forrásból új aszfaltutat, Oroson elkezdődött a munka

Az itt élők évek óta várják az aszfaltutat. Juhászné Zsankó Szilviáék több mint 15 éve laknak a Füzes utcában. Nagyon örülnek a fejlesztésnek, szinte el sem hitték, hogy elkezdődtek a fejlesztéssel kapcsolatos munkálatok.

Már terepen a munkagépek

A csapadékvíz elvezető rendszert is kiépítik: a Füzes utcában már elkezdődtek a munkálatok. De a Platán, a Tiszafa és az Ezüstfenyő utcák is aszfaltburkolatot kapnak.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Dr. Kovács Ferenc polgármester elmondta:

Ezekben a szűk utcákban az építkezés nem annyira egyszerű és nyilvánvalóan a mindennapokat is befolyásolja, ezért kérjük a lakók türelmét. Június 30-áig elkészül minden! Körülbelül 2,5 km ez a négy út és az összekötő út, összesen188 millió forintba kerül a fejlesztés. Ezt az önkormányzat saját forrásból finanszírozza.

Az elmúlt években a Platán, Füzes, Tiszafa és Ezüstfenyő utcák is benépesültek, forgalmassá váltak – a burkolt utak komfortosabb életkörülményeket és közlekedést biztosítanak majd az itt élőknek.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Oroson további útfejlesztések is várhatók, mondta Dr. Tirpák György önkormányzati képviselő. Hozzátette:

A 41-esnek a másik oldalán is elindultak a tervezési, építési és engedélyezési eljárások. A Pető utca, Világos, Moha, Mályva és Zsurló utca vége vonatkozásában lesznek fejlesztések. Valamint ebben az oldalban a Móra Ferenc utcában a második szakasz, valamint a Felhő utcán is lesz fejlesztés, mert a lakóktól valóban jön ez az igény. Én úgy gondolom, hogyha ebben az évben meglesznek az építési engedélyek, jövőre ezekből az utcákból is néhányat meg tudunk valósítani.

Ez évben összesen 9 utcában épít önkormányzati forrásból új aszfaltutat a NYÍRVV Nonprofit Kft., mintegy 460 millió forintból. A járdaépítés és -helyreállítás is folytatódik 2018-ban, összesen 14 helyszínen, többek között Nyírszőlős, Hímes, Örökösföld, Érkert városrészeken és a belvárosban. A programra közel nettó 190 millió forintot fordítanak majd. Az útjavításokra, helyreállítási munkákra idén nettó 100 millió forintot fordít az önkormányzat. Több mint 20 utcában, közel 20.000 m2-en állítja majd helyre a meglévő aszfaltutakat a NYÍRVV.

 

Dér Vivien