Kijevben érdeklődtek Nyíregyháza iránt

Az Európában egyedülálló tematikus állatkerti szálloda két kategóriában is a nyertes jelöltek között volt, ami önmagában is óriási dolog, tekintve, hogy augusztustól van egyáltalán nyitva... (S közben az Év Szállása versenyben év végén szakmai különdíjat kapott.)

Bár a fődíjat végül nem sikerült elhoznunk, de annál nagyobb volt az érdeklődés a szálloda iránt azon a programon, amelyet másnap rendeztek meg Magyarország Kijevi Nagykövetségén.

Bemutatkoztunk a nagykövetségen

A Nyíregyháza és Magyarország Kijevi Nagykövetsége által szervezett eseményen dr. Kádár András, Magyarország Kijevi Nagykövetsége Külgazdasági Irodájának vezetője és dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere köszöntötte a nagy létszámban megjelent utazásszervezőket, utazási irodák vezetőit, a média képviselőit és a turisztikai szakembereket.

A nyíregyházi turisztikai attrakciókról és lehetőségekről Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője és dr. Podlovics Roland, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója tartott prezentációt. A szakmai program során intenzív érdeklődés mutatkozott a város turisztikai kínálata iránt, üzleti tárgyalások folytak az együttműködési lehetőségekről az ukrán utazási irodák, konferenciaszervezők és a nyíregyházi szakemberek között, valamint számos televíziós és rádiós interjú készült.

Workshop és kóstoló

A workshop keretében ajándékot is sorsoltak, ahol Czifrik Viktória, a Pangea Hotel vezetője egy rövid bemutatkozást követően személyesen nyújtotta át a nyertesnek az általa képviselt szálloda két fő részére szóló ajándékutalványát, továbbá a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. által felajánlott belépőjegyeket az Aquarius Élmény- és Parkfürdőbe.

A workshopot követően a szervezők egy pálinkakóstolóval egybekötött állófogadásra invitálták a megjelenteket, ahol a vendégek megkóstolhatták a híres magyar kolbászt és szalámit is.

Egyre több ukrán vendég

A bemutatkozás célja volt, hogy ne csak a határmenti területekről, hanem a távolabbi régiókból is emelkedjen a turisták száma, illetve minél több vendégéjszakát töltsenek nálunk. A KSH előzetes adatai szerint 2018. évben az ukrán vendégek száma 11,79 százalékkal, a vendégéjszakák száma 3,83 százalékkal nőtt az előző évhez képest Nyíregyházán, s szeretnénk, ha ez a növekedés tovább folytatódna.

– kommentálta szerkesztőségünknek a látogatást Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.