Kihelyezett oltás – 62 dolgozó kapott vakcinát a Polgármesteri Hivatalban
fotó: Szarka Lajos

62 főt oltottak be csütörtökön a Polgármesteri Hivatalban. Az Egészségügyi Alapellátási Igazgatóság dolgozói a helyszínen adták be a vakcinákat, csakúgy mint múlt héten az állatparkban. A kihelyezett oltás több munkatársat vonz, mivel így elkerülik a kórházi várakozást és a munkából sem esnek ki.

Egymás után érkeztek a Polgármesteri Hivatal dolgozói a Váci Mihály terembe, az előzetes felmérés és jelentkezés alapján kérhették itt helyben az első vagy az emlékeztető, harmadik adag koronavírus elleni vakcinát. Papp Eszter már a harmadik oltásra érkezett, fontosnak és természetesnek gondolta, hogy beoltatja magát.

Nagyon szerencsésnek tartom magam, hogy itt, a munkahelyemen vehettem fel az oltást, hiszen számomra nem volt kérdés, hogy felveszem a harmadik oltást. Hat hónap telt el a második oltás beadása után és mivel jött ez a lehetőség, örültem neki, hogy nem kell ezért a munkából kiesnem, nem kell elmennem. Itt helyben felvehettem az oltást a munkáltatónak köszönhetően” – nyilatkozta az oltás után dr. Papp Eszter jogász, ügyintéző.

A szakemberek szerint, aki 4 hónapja kapta meg a második adag oltását, már kérheti az újabb adagot.

Kihelyezett oltás

Most az oltási akcióhéten akár előzetes regisztráció nélkül is fogadják a lakosságot a kórházi oltópontokon. A Polgármesteri Hivatal az egészségügyi alapellátás segítségét kérte a kihelyezett oltáshoz.

Ez egy örvendetes dolog, hogy az önkormányzatnál 50-60 fő jelentkezett gyakorlatilag oltásra és délután pedig megyünk a saját kollégáinkat is beoltjuk harmadik oltással. Öten vagyunk itt, öt munkatárs végzi itt a munkát, főorvosnő és négy védőnő végzi az oltást teljesen precízen és zökkenőmentesen pörög a dolog azt mondhatom” – mondta Csikós Péter, a Nyíregyházi Egészségügyi Alapellátási Igazgatóság vezetője.

Egyre több az érdeklődő

A múlt héten kezdődött kommunikációs kampánynak is köszönhető, hogy ilyen nagy létszámban jelentkeztek a dolgozók az oltásra – nyilatkozta dr. Kása Brigitta aljegyző, aki szintén csütörtök délelőtt kapta meg a harmadik adag koronavírus elleni vakcinát.

Jellemzően a harmadik oltásukat veszik fel, de van néhány kollégánk, aki az első oltást fogja felvenni. Azt gondolom, hogy ez egy nagyon fontos dolog, hiszen csak az oltás az – ami a természetes megfertőződésen kívül – segítséget nyújthat abban, hogy megállítsuk ezt a járványt. A kollégák jól fogadták, ez egy nagyon kényelmes megoldás, bár nagyon rugalmasak voltunk eddig is abban, hogy elengedtük a kollégákat oltakozni az oltópontokra, de mégis ez egy sokkal kényelmesebb megoldás, hiszen itt munkaidőben fel tudják venni az oltást, nem kell elmenniük egy oltópontra, esetleg várakozniuk, ha éppen olyan a szituáció, hanem itt helyben, egy beosztás szerint jönnek és megkapják a védőoltást” – mondta dr. Kása Brigitta, Nyíregyháza aljegyzője.

Csütörtök délelőtt összesen 62 dolgozó kapta meg az oltást a Polgármesteri Hivatalban, javarészt Pfizer típusú vakcinákat adtak be, illetve néhány Sinopharmot is.

Kapcsolódó galéria

Polgármesteri Hivatal dolgozóinak oltása