Kihelyezett bizottsági ülés Nyíregyházán

Az ország több pontjáról érkeztek a Magyar Országgyűlés Kulturális Bizottságának tagjai a városházára, hiszen Nyíregyházán tartották kihelyezett ülésüket. A képviselőket házigazdaként dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő, a bizottság nyíregyházi tagja köszöntötte. Mint elmondta, egy évvel ezelőtt javasolta, hogy Nyíregyházán tartsanak egy kihelyezett ülést. A bizottsághoz négy terület tartozik, a kultúra, az oktatás, a sport és a média ügyek. Szeretnék a tagoknak megmutatni, hogy Nyíregyháza milyen komoly fejlődésen ment keresztül, milyen vendégszeretőek, lokálpatrióták az emberek, mennyire szeretik a kultúrát, milyen az oktatás élete, a lényeg, hogy Nyíregyháza bemutatkozhasson.


További képekért kattintson a fotóra!

A Vikár Sándor Zeneiskola növendékei egy rövid műsorral adtak ízelítőt a város zenei életéből, majd dr. Kovács Ferenc polgármester mutatta be Nyíregyháza kulturális és oktatási életét. Hangsúlyozta, ez jó alkalom arra, hogy megismerjék a megyeszékhely eredményeit ezeken a területeken, információkat cseréljenek a tervekről, elképzelésekről, és persze visszajelzéseket is várunk.

 

ÁLLATPARK ÉS GYÁRLÁTOGATÁS

 

A bizottsági ülésen a képviselők mindemellett megismerkedhettek a Nyíregyházi Egyetem képzési és kutatási céljaival, az intézmény gazdasági helyzetével, valamint a Nyíregyházi Sportcentrumban zajló sportélettel. A városházi tanácskozást követően a bizottság tagjai ellátogattak a méltán híres Nyíregyházi Állatparkba és a LEGO tovább bővülő gyárába.

Szoboszlai Tibor

(Fotó: Szarka Lajos)