Kigyós Valéria nagyobb teremről álmodott, most megkapta a VILÁGOT!

A koronavírus-világjárvány miatt az élet számos területe felköltözött a virtuális térbe. Az elmúlt hónapokban a monitorok előtt kiállításokon vehettünk részt, eladó ingatlanokat tekinthettünk meg, online főzőleckéket követhettünk nyomon, de szintén az interneten keresztül tartottak testnevelés órákat és különféle sportedzéseket is. A nyíregyházi Kigyós Valéria szinte napra pontosan hat évvel ezelőtt tartotta meg az első Dinamikus Pilates óráját. Munkája során mindig nagyobb teremről álmodott, hát most megkapta a „világot”. Idomulva a kényszerhelyzethez: online órákat indított, amelynek aztán egyre több követője lett.

 

Kétségtelen, hogy a koronavírus-világjárvány jelentősen megváltoztatta a mindennapjainkat, ezzel együtt pedig olyan szavak váltak a közbeszéd legfontosabbjaikká, mint: pandémia, maszk, karantén, fertőtlenítés, home-office, na meg a nagybetűs ALKALMAZKODÁS. Ugyanis ha bár a vírus a mozgásterünket korlátozta, az élet ugyanúgy folytatódott tovább. Ezt a lendületet kellett felvennie Kigyós Valéria pilates oktatónak is, aki a személyes találkozók helyett, online mozgatta meg közönségét.

-Soha nem kedveltem az online világot, mert szeretek kommunikálni azokkal az emberekkel, akik részt vesznek az óráimon, de aztán jött a karantén és ez felülírta az elveimet. Mindig nagyobb teremről álmodtam, megkaptam a „világot”. A barátaim unszolására felköltöztettem az óráimat a digitális térbe, így az interneten keresztül mutattam be a dinamikus pilates gyakorlatokat. Megdöbbentem, hogy milyen sokan csatlakoznak és akarnak csatlakozni ezt követően is, ugyanis bár vége lett a karanténnak, mai napig vannak online óráim.  Igazából azt tanította nekem az elmúlt néhány hét, hogy merjünk kilépni a komfortzónáinkon túlra, és ne adjuk fel. Én sem engedtem el azt a munkát, amit a csoportommal belefektettem még a koronavírus világjárvány előtt. Az élet pedig igazolta magát: online segítséggel is lehet mozogni.