Kiemelkedő szezont zárt a Sóstói Múzeumfalu

A 7 hónapos nyitva tartási időszakban 10 nagyrendezvényt tartottak, azonban az áprilisi nyitást megelőzően még 6 alkalmas táncházat is szerveztek. Számos családi napot, céges rendezvényt tartottak, szám szerint 50-et, amely majdnem a tavalyi szám duplája. Múzeumpedagógiai programjaik, kézműves foglalkozásaik és a TÁMOP 13 pályázatuk is népszerű volt, 83 foglalkozással tartottak többet, mint az előző esztendőben. Összesen 508-at.
Öt új kiállítást tekinthettek meg a látogatók: hoztak Sóstóra ólomkatonákat, emlékeztek Szűcs Sándor néprajzkutatóra és a Múzeumfalu 35 évét is összefoglalták. A barabási iskolákban Csutkai Csaba fotóit tették közszemlére, és az időszaki és vándortárlatokon kívül egy állandó kiállítással is gazdagodtak: ebben a gyöngy kultúrtörténetét dolgozzák fel a honfoglalástól napjainkig.
A fejlesztési koncepció rövid és hosszú távú terveit sikerült egy esztendőben teljesíteni: HURO pályázat keretében megépült az újlétai magtár második fele, illetve a Jósa András Múzeum régész kollégáinak közreműködésével, 1,5 hektáron az Árpád-kori Nyíres falu is helyet kapott. Az intézmény alapterülete 9 hektárra bővült. Az építkezések sorát folytatva, a hazánkban egyedülálló kismesterség műhelyek már így is kiemelkedő számát két új műhellyel bővítik: kisvárosi varroda és szabóság is látogatható és „élő” lesz 2015-ben.